Справа львівського псевдопрофесора: скандал  набуває міжнародного статусу

Справа львівського псевдопрофесора: скандал  набуває міжнародного статусу

Після отримання підозри у шахрайстві, “науковець” продовжує працювати адвокатом в Україні та Польщі

59-річний професор Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій Василь Андріїв, якого українські правоохоронці підозрюють у підробці дипломів, перебуваючи під слідством, виїхав до Польщі, де продовжує співпрацювати з адвокатською компанією та викладає в університеті.

Про це повідомило видання “Наші гроші”.

Як зазначається 4 травня Василь Андріїв,  перетнув українсько-польський кордон через пункт пропуску «Краківець-Корчова». Чоловік показав посвідчення інваліда 3-ої групи, тож жодних перепон для виїзду в умовах воєнного стану не виникло. Прикордонники не мали інформації про те, що чоловік перебуває під слідством у справі про шахрайство і на волі лише завдяки сплаченій заставі.

Як зазначає видання, Василь Андріїв не втікав від правосуддя. Визначений судом запобіжний захід не передбачав заборони на пересування, і вже за два дні він повернувся до Львова. Як виявилось, Андріїв регулярно по кілька разів на місяць їздить до Польщі, де співпрацює з адвокатською компанією у Кракові, викладає в університеті у Кельцях, і взагалі вважається шанованим юристом.

Втім, відкрита кримінальна справа за підозрою у шахрайстві не заважає Василю Андріїву продовжувати працювати адвокатом і в Україні – його ліцензія, видана у 2012 році, досі чинна. За даними онлайн-платформи українських судів, Андріїв захищає клієнтів у різних справах: ДТП, уникнення служби, відшкодування компенсацій тощо. Журналістам стало відомо також, що протягом шести років, з 2007-го по 2013-й, Василь Андріїв був позаштатним радником мера Львова Андрія Садового, це підтвердили у міськраді.

Зараз досудове розслідування ще триває, Андріїву офіційно інкримінують підробку документів та шахрайство, висунуті звинувачення передбачають до восьми років позбавлення волі. 

Нагадаємо, правоохоронці встановили, що у 2009 році мешканець Львівського району, якому на той час було 45 років, для влаштування на роботу в один з вищих навчальних закладів Львівщини надав підроблений Диплом кандидата юридичних наук. Диплом був нібито виданий йому престижним столичним університетом. На посаді зловмисник регулярно отримував усі передбачені виплати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності