За збитого на тротуарі пішохода Мостиський суд покарав водійку умовним терміном

автомобіль

У суді жінка визнала свою вину у скоєному

Мостиський районний суд Львівської області визнав винною та обрав покарання у вигляді випробувального терміну 1 рік жінці, яка порушивши правила дорожнього руху та збила пішохода на тротуарі.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів судової справи №448/679/23.

Як зазначається в обвинувальному акті, 15 січня 2023 року керуючи технічно справним автомобілем ВАЗ-2107 у місті Мостиська, вона не врахувала поворот ліворуч, виїхала на тротуар та збила пішохода.

У результаті ДТП пішохід отримав численні переломи, які були кваліфіковані як важкі тілесні ушкодження.

В суді обвинувачена свою вину визнала повністю, зазначивши, що шкодує про вчинене та більше подібного не допускатиме. Також вона розповіла, що відшкодувала потерпілому заподіяну шкоду. Відтак просила призначити покарання не пов`язане з реальним позбавленням волі.

Своєю чергою потерпілий зазначив, що претензій до обвинуваченої як матеріального, так і морального характеру немає.

4 травня 2023 року Мостиський районний суд обрав винуватиці ДТП покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, без позбавлення права керування транспортними засобами. Відповідно до ст. 75 ККУ суд звільнив її від відбування основного покарання, замінивши його випробувальним терміном 1 рік.

Нагадаємо, у Львові чоловік уникнув покарання за наїзд на людину та втечу з місця аварії. Аварія сталася 13 січня 2023 року на дорозі Львів-Краковець. Водій керуючи автомобілем Subaru Outback наїхав на людину, яка лежала на дорозі, та залишив місце ДТП.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності