• Головна
  • Новини Львівщини
  • Забув, де залишив авто і заявив про крадіжку: поліцейські Львівщини назвали кількість неправдивих викликів

Забув, де залишив авто і заявив про крадіжку: поліцейські Львівщини назвали кількість неправдивих викликів

Забув, де залишив авто і заявив про крадіжку: поліцейські Львівщини назвали кількість неправдивих викликів

За відомо неправдивий виклик спеціальних служб потрібно сплатити штраф

Від початку року поліція Львівщини отримала 2326 неправдивих повідомлень про злочини. Найчастішими «заявниками» є дорослі у стані сп’яніння, або підлітки — для розваги.

Про це повідомляє поліція Львівської області.

За хибний виклик спецслужб усіх порушників притягнуто до відповідальності.

Так, до поліції надійшло повідомлення від 50-річного львів’янина про крадіжку його автомобіля «Тойота Корола» біля одного з санаторіїв у Трускавці. Правоохоронці швидко розшукали автомобіль. Виявилося, що злочину не було, а заявник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, забув, де залишив свій транспортний засіб.

Також до поліції звернулася 47-річна жителька міста Турка, яка повідомила про крадіжку золотих прикрас із свого помешкання. При цьому заявниця плуталася у показах та не могла надати чітку інформацію. Слідчо-оперативною групою Самбірського районного відділу поліції, яка працювала на місці події, встановлено, що заявниця здійснила завідомо неправдивий виклик, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

На всіх порушників складено адміністративний протокол за ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За відомо неправдивий виклик спеціальних служб передбачене покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, раніше у Новому Роздолі, що на Львівщині, поліцейські отримали повідомлення про скоєне вбивство. Але коли вони приїхали, то виявилося, що це був фальшивий виклик.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності