• Головна
  • Новини Львівщини
  • Львівщина це не тільки архітектура і підприємства: Козицький - про розвиток сільського господарства

Львівщина це не тільки архітектура і підприємства: Козицький - про розвиток сільського господарства

Львівщина це не тільки архітектура і підприємства: Козицький - про розвиток сільського господарства

Основне завдання ЛОВА – зробити все можливе, щоб надати людям можливість розвиватись

Більшість українців, коли говорять про Львівщину, згадують насамперед про архітектуру і промисловість. Тоді як 40% жителів області живуть у сільській місцевості.

Про це LVIV.MEDIA розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Мало хто про це знає і про це не говорять. Але, приїжджаючи сюди, мандруючи Львівщиною, ти розумієш, наскільки вона різноманітна. Як багато різноманітних виробництв є у маленьких селищах і містечках. Саме вони створюють ту атмосферу й передають культуру та традиції», - зазначив очільник ЛОВА.

За його словами, основне завдання обласної адміністрації – зробити все можливе, щоб надати людям можливість розвиватись.

«У нас існують обласні програми виробників сільськогосподарської продукції. Ми щороку збільшуємо їхню кількість. Навіть попри війну ми збільшили грошову підтримку таких проєктів», - сказав Максим Козицький.

Важливим елементом у розвитку сільськогосподарського підприємства на Львівщині є залучення більшої кількості іноземних партнерів.

«Коли вони.приїдуть в область, привезуть свої компанії і будуть створювати спільні підприємства або відкривати свій бізнес. З іншого боку це можливість отримати додаткове фінансування для крафтових виробників, які критично потребують фінансування через кредитування та гранти», - пояснив начальник ЛОВА.

За приклад він навів ярмарок крафтової продукції, який відкрився у Львові 7 травня.

«Це свято допомогли організувати швейцарські партнери. Вони пропонують на ярмарку своє фондю, але ми розуміємо, що це фондю з українським смаком, бо там український сир. І це також елемент інтеграції у світову культуру», - резюмував Максим Козицький.

Нагадаємо, на Львівщині стартує грантова програма для малих та середніх жіночих та сімейних підприємств. У межах програми планують надати близько 100 грантів від 10 тис. до 35 тис. доларів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності