Львівщина перша в Україні запровадила е-квиток у приміських маршрутках: що відомо

Львівщина перша в Україні запровадила е-квиток у приміських маршрутках: що відомо

Наразі встановлено 22 валідатори

До початку липня 2023 року у Львівській області планують обладнати валідаторами всі приміські маршрутки.  Відтак пасажири замість готівки зможуть оплачувати проїзд банківською карткою.

Про це LVIV.MEDIA повідомив очільник Управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА Степан Рудницький.

За інформацією посадовця, зараз в області курсує 1050 приміських автобусів. З них 700 — виїжджають на маршрути щоденно і біля 300 — є підміннних, резервних. Уже зараз у транспорті встановили 22 валідатори: 18 з них в основних та 4 у резервних маршрутках.

На постійній основі система фіксуватиме на якій зупинці пасажир зайшов, і на якій вийшов. Це дозволить порахувати відстань і зняти оплату за відповідним тарифом. У квитку можна буде побачити маршрут, час та суму оплати, зупинки посадки та виходу, а також згенерувати фіскальний чек. Поки що, водії самостійно вводять суму на валідаторі відповідно до пункту призначення пасажира. Технологія працює у тестовому режимі.

Перехідний етап з можливістю оплатити карткою і готівкою триватиме до кінця року. У другій половині 2023 року транспортники працюватимуть з “пільговиками” у громадах області. Адміністрації громад потрібно буде  створити реєстри пільговиків та замовити для них пільгові картки.

Варто зазначити, що в Україні ще немає обласних приміських маршрутів з е-квитком. Працює лише мобільний додаток для систем Android та IOS. 

Нагадаємо, Львівська міська рада готує звернення до суду проти приміських перевізників, які курсують по Львову. В управлінні транспорту вважають, що приміські автобуси систематично порушують норми чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності