Майже сотня ВПО на Стрийщині отримали прихисток: деталі

Майже сотня ВПО на Стрийщині отримали прихисток: деталі

На ремонт приміщень витратили понад 10 млн грн

У двох громадах Стрийського району 4 травня відкрили ще два відремонтованих приміщення для проживання ВПО. Там вдалось створити належні умови проживання для майже сотні осіб.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Так, у приміщенні старої школа в смт Гніздичів провели ремонт 1 та 2 поверхів будівлі: замінили інженерні мережі, улаштували віконні та дверні блоки, виконали внутрішні оздоблювальні роботи, облаштували санвузли та душові. Відтак вдалося облаштували 20 кімнат для 70 осіб. Коштувало це 6,5 млн грн, з них 5,3 млн грн виділив Австрійський Червоний хрест, а 1,2 млн грн – кошти місцевого бюджету.

«Станом на сьогодні за сприяння Міжнародної організації з міграції розпочалися роботи по облаштуванню кухні в окремому приміщенні (внутрішні оздоблювальні роботи, заміна мереж, сантехнічні роботи). На виконання робіт передбачили спрямувати приблизно 200 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Водночас Австрійський Червоний Хрест надав побутову техніку для облаштування приміщень прихистків. Частину дитячих меблів надав Міжнародний медичний корпус України.

Натомість на ремонтні роботи в соціально-культурному центрі в с. Кути скерували 4 млн грн, з них 2,1 млн грн – кошти Австрійського Червоного Хреста, а 1,9 млн грн – кошти місцевого бюджету.

«Провели ремонт частини покрівлі та фасаду з облаштуванням віконних блоків, у 3-х поверховій будівлі замінили інженерні мережі, влаштували систему опалення, збільшили електричні потужності, виконали внутрішні оздоблювальні роботи, облаштували сходові марші, санвузли, душові та кухні», - зазначили у ЛОВА, додавши, що тут загалом облаштували 7 кімнат для 29 осіб.

Також Австрійський Червоний Хрест надав генератор, ліжка та побутову техніку для облаштування приміщень прихистків. Тоді як до забезпечення прихистку постільними наборами, ковдрами та подушками долучився Міжнародний медичний корпус України.

Нагадаємо, внутрішньо переміщені особи, які проживають на Львівщині, можуть отримати фінансову підтримку. Детальніше про це можна дізнатись, перейшовши за посиланням.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності