У Львові перебуває Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні: ексклюзивне інтерв’ю

У Львові перебуває Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні: ексклюзивне інтерв’ю

Орден продовжив свої гуманітарні проекти в Україні, які започаткували ще у 1991 році

У Львові з візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне. Він зустрівся із головою Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким. Вони говорили про гуманітарну діяльність Мальтійського Ордену в Україні.

Про це Посол розповів в ексклюзивному інтерв’ю журналісту LVIV.MEDIA.

Про співпрацю із ЛОВА

«Ми також говорили про тривалу і давню співпрацю з головою області і всією адміністрацією Львівської обласної військової адміністрації, а також про майбутні спільні проекти», — розповів Посол.

На зустрічі обговорили різні напрямки співпраці.

«У нас дуже багато проєктів, але в цьому випадку ми сконцентрували нашу увагу на дітях, найбільш незахищеній верстві суспільства у цій ситуації. Потрібно відновити дитячу шкільну освіту, надати дітям фахову психологічну підтримку. Є також багато інших аспектів. Саме про це ми говорили найбільше. Зокрема, щодо активної співпраці з однією з педіатричних структур Львова», — зазначив Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне.

Про гуманітарні проєкти Ордену в Україні

Він додав, що Орден продовжив свої гуманітарні проєкти в Україні, які започаткували ще у 1991 році. Однак з’явилися нові проблеми, пов’язані з війною, які потрібно вирішувати тут і зараз, зазначив Посол.

«Особливо з міграцією великої кількості українців на захід. Також інші виклики, які ми змушені були одразу вирішувати з тих можливостей, що маємо. Однією з особливостей Мальтійського Ордену під час війни є те, що ми зуміли сконцентрувати підтримку всіх структур Мальтійського Ордену у світі, особливо в Європі, щоб вона була спрямована на підтримку України. Ми змогли сконцентрувати щодо України міжнародну увагу, яка є дуже важливою», — резюмував він.

⚡️ Ексклюзивне інтерв’ю Надзвичайного і Повноважного Посла Мальтійського Ордену в Україні сайту LVIV.MEDIA.Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне зустрівся з Максимом Козицьким, головою Львівської області.Журналіст LVIV.MEDIA після зустрічі поставив Послу запитання про співпрацю між Орденом та Львівщиною, допомогу українцям і обрання нового Великого Магістра. Більше дивіться в нашому ексклюзиві.

Posted by LVIV.MEDIA on Wednesday, May 3, 2023

Про про завершення виборів Великого Магістра

«Ми маємо ім’я нового Магістра — це Джон Данлеп. Це хороша новина для всіх. Особливо для України. Я маю за честь знати його особисто. Я знаю, що він дуже переймається ситуацією в Україні і близький до українського народу. Це означає, що Україну будуть підтримувати. Ми можемо говорити про візит, але це ще трішки зашвидко. Давайте дамо йому трішки часу освоїтися на цій посаді», — сказав Посол.

Довідково:

Мальтійський орден — католицький чернечий орден хрестоносців-госпітальєрів, заснований 1099 року в Єрусалимському королівстві.

Орден є суверенним суб'єктом міжнародного права і підтримує дипломатичні стосунки з більш ніж 100 державами. В 58 країнах Орден має власні структури, і більш як 120 країнах Орден активно займається гуманітарною діяльністю. В 9 міжнародних організаціях (наприклад: ООН, ЄС, ЮНЕСКО, Рада Європи, WHO i UNHCR) Орден має дипломатичні представництва.

Гасло Ордену - «Захист віри та служіння бідним».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності