Помер голова Трускавецької міської ради першого демократичного скликання

Помер голова Трускавецької міської ради першого демократичного скликання

Нещодавно Віктор Бурлаков переніс інсульт

Відійшов у вічність голова Трускавецької міської ради першого демократичного скликання (1991-1992 рр.) Віктор Михайлович Бурлаков.

Останні роки життя він проживав на рідній Житомирщині у місті Любар. Нещодавно Віктор Бурлаков переніс інсульт, повідомили у Трускавецькій міській раді.

Віктор Михайлович Бурлаков народився в 1947 році в родині сільських учителів в селі Мотовилівці Любарського району на Житомирщині. В 1965 році закінчив Старолюбарську середню школу й поступив на інженерно-будівельний факультет Львівського політехнічного інституту, який закінчив у 1970 році, здобувши спеціальність інженера-будівельника промислового та цивільного будівництва.

Після служби в армії (1971-1973) працював майстром, виконробом в Трускавецькому будівельному управлінні тресту «Карпаиткурортбуд», потім в тресті «Дрогобичпромбуд», а з 1976 по 1982 рік – був начальником виробничого відділу Дрогобицького управління механізації будівництва. З 1982 по 1985 рік працював проректором з адміністративно-господарської роботи Дрогобицького державного педагогічного інституту імені Івана Франка.

З 1984 року активно добивався радикальних змін у суспільстві. З 1985 року став працювати теслею, згодом столяром і більше часу приділяв громадській роботі.

На початку 1988 року Віктор Бурлаков спільно з однодумцями створив у Трускавці громадську організацію «Відродження» із шістьма секціями (історико-етнографічна, літературно-художня, загальнопатріотичного виховання, дискусійна, екологічна та здорового способу життя), яке в серпні 1988 року оголосило себе філією новоствореного Товариства української мови ім. Т. Шевченка (ТУМ).

Був членом оргкомітету з підготовки установчого з`їзду Руху, його делегатом. Влітку 1989 року на конференції Дрогобицької організації Руху обраний головою Дрогобицького об’єднаного відділення Руху.

Проукраїнські сили на перших демократичних виборах у Трускавці перемогли партійну номенклатуру, і з березня 1990 по травень 1991 року Віктор Бурлаков очолював Трускавецьку міську раду. У жовтні 1990 року він очолив Секретаріат Руху.

У грудні 1991 році голова Служби національної безпеки України Євген Марчук присвоїв Віктору Бурлакову звання генерал-майора та призначив його начальником Управління захисту національної державності та боротьби з тероризмом (Управління «Т»), створеного замість 5-го Управління КДБ УРСР (боротьба з ідеологічною диверсією). На цій посаді Віктор Бурлаков працював до 1996 року.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності