На Львівщині звільнили від покарання водійку, через яку на трасі перекинувся автобус

аварія
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Внаслідок аварії постраждало три пасажирки

Яворівський районний суд Львівської області звільнив від відбування покарання водійку мікроавтобуса, яка не впоралася з керуванням, виїхала на зустрічне узбіччя та з’їхала у кювет, де транспорт перекинувся.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №944/181/23.

Аварія сталася 17 листопада 2022 року, а вирок суд виніс 6 квітня 2023 року. 30-річна мешканка Яворова, керуючи автомобілем «Mercedes-Benz Sprinter», порушила правила дорожнього руху, втратила контроль над автомобілем та виїхала на зустрічне узбіччя, де мікроавтобус перекинувся.

Внаслідок аварії три пасажирки мікроавтобуса віком 55, 68 і 70 років отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані до медзакладу.

У суді обвинувачена повністю визнала свою вину у скоєному та просила суворо не карати і не позбавляти права керування транспортними засобами. Пояснила, що використовує мікроавтобус для перевезення товарів та отримання доходу, який фактично є єдиним доходом сім’ї.

«Вона утримує двох неповнолітніх дітей. Чоловік був мобілізованим, брав участь у бойових діях, отримав поранення, тому за станом здоров`я, на даний час, не може працювати. Також з ними проживає її мама, яка є інвалідом 2 групи, не працює. Ні мама, ні чоловік не можуть керувати автомобілем. Також вона відшкодувала потерпілим шкоду, зокрема, сплатила їх лікування від отриманих в ДТП травм, завозила і забирала їх з медичного закладу», - йдеться у судовому вироку.

Потерпілі претензій до жінки не мали та просили суворо її не карати. Розглянувши матеріали справи, суд визнав жінку винною у скоєному та призначив 3 роки 6 місяців позбавлення волі, без позбавлення права керувати транспортними засобами. Однак її звільнили від відбування покарання з призначенням випробувального терміну 1 рік.

Нагадаємо, нещодавно Бродівський районний суд Львівської області звільнив від відбування покарання водія, який здійснив смертельну ДТП на трасі Броди — Радехів. Внаслідок аварії від отриманих травм загинув водій легковика, ще 5 пасажирів автобуса були травмовані.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності