На Львівщині звільнили від покарання водія, який на смерть збив пішохода

дтп

Пішохід переходив дорогу позам межами пішохідного переходу

Жидачівський районний суд Львівської області звільнив від покарання водія, який на смерть збив пішохода.

Про це LVIV.MEDIA дізналося з матеріалів справи №443/679/22.

Аварія сталася ще у листопаді 2021 року, втім вирок суд виніс лише у березні 2023 року у Ходорові. Потерпілий переходив дорогу поза межами пішохідного переходу, як його збив автомобіль. Зазначається, що водій автівки їхав перевищуючи дозволену швидкість.  

Внаслідок зіткнення потерпілий отримав крововиливи головного мозку та численні переломи кісток, ампутацію правої нижньої кінцівки, що призвело до набряку головного мозку, травматичного шоку та смерті. Окрім того, після скоєної аварії водій автомобіля поїхав з місця ДТП.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав та пояснив, що тієї ночі був туман та мряка. Побачивши пішохода він не встиг загальмувати, внаслідок чого зачепив його правим покажчиком повороту, крилом і дзеркалом. Також водій зазначив, що не може пояснити своєї поведінки, адже перебував у стані страху та стресу. Він розкаявся у вчиненому та сказав, що відшкодував завдану шкоду.

Суд врахував, що потерпілий був у стані алкогольного сп’яніння, переходив дорогу у недозволеному місці, був без світловідбиваючих елементів одягу. Також суд врахував водійський стаж обвинуваченого, протягом якого він не порушував Правила дорожнього руху.

Так, розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у порушенні ПДР, що призвело до смерті, та залишенні у небезпеці. Водію призначили покарання у виді 4-х років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки. Втім, його звільнили від відбування покарання, призначивши випробувальний термін 2 роки.

Нагадаємо, нещодавно Бродівський районний суд Львівської області звільнив від відбування покарання водія, який здійснив смертельну ДТП на трасі Броди — Радехів. Внаслідок аварії від отриманих травм загинув водій легковика, ще 5 пасажирів автобуса були травмовані.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності