На Львівщині депутатку за неподані декларації покарали громадськими роботами

суд

Під час досудового розслідування жінка визнала свою вину

На Львівщині колишню депутатку Новосілко-Гостиннівської сільської ради Самбірського району покарали громадськими роботами за неподані декларації.  

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №452/978/23.

Зазначається, що повноваження депутатки були визнані на сесії Новосілко-Гостинівської сільради у листопаді 2015 року, а закінчилися її повноваження в день відкриття першої сесії Рудківської міської ради у листопаді 2020 року.

Власне, жінка не подала до НАЗК декларацію за період з 1 січня до 25 листопада 2020 року, а також декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік.

10 березня 2023 року ексдепутатці сільради було пред'явлено повідомлення про підозру. Під час досудового розслідування вона визнала свою вину у скоєному та уклала угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд.

Так, розглянувши матеріали справи, Самбірський міськрайонний суд Львівської області визнав жінку винною у неподанні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Їй призначили покарання у виді 150 годин громадських робіт з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін 1 рік.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило у заступника голови Держмитслужби Руслана Черкасського 150 млн грн, які йому нібито подарував батько-пенсіонер.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності