Центр Superhumans змінюватиме ставлення суспільства до людей з протезами – Козицький

Центр Superhumans змінюватиме ставлення суспільства до людей з протезами – Козицький

Щоб людина не відчувала себе обмеженою у суспільстві. А суспільство не трактувало її як обмежену

Центр Superhumans матиме на меті не лише відновлювати можливості людей з протезами, але і змінювати ставлення суспільства до таких людей.

Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA розповів голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Це питання безбарєрності, це питання адаптації цих людей і щоб вони не відчували своїх обмежень у суспільстві», - сказав Максим Козицький.

«Коли ми говоримо про безбар’єрність, то це не лише про те, що має бути правильно тротуар зроблений чи поручень. Йдеться про те, щоб людина, щоразу виходячи на вулицю, в садочок, в школу - не відчувала незручностей. Ця безбар’єрність має бути системною роботою всіх галузей. Це стосується не лише архітектури. Це стосується мислення. Щоб людина не відчувала себе обмеженою у суспільстві. А суспільство не трактувало її як обмежену», - зазначає Максим Козицький.

Додамо, що лікування у Центрі Superhumans буде безкоштовним. Пацієнт не платитиме ні за матрали, ні за послуги. Просто приходить і отримує допомогу.

Нагадаємо, три тисячі пацєнтів щроку зможуть отримати такі послуги.  

Андрій Гідзун та Віталій Іващук – перші пацієнти Superhumans Center, сучасної клініки протезування, реконструкції та реабілітації, яка невдовзі запрацює на Львівщині. Двом українським воїнам, які втратили на війні руки, виготовили біонічні протези від британської компанії Open Bionics.

Очільник ЛОВА раніше казав, що відкриття Центру — можливість створити певну екосистему, у якій будуть аналогічні регіональні. Відтак людина зможе в будь-якому великому місті прийти й отримати якісну допомогу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності