На Львівщині знайдено і арештовано нові земельні ділянки дружини Медведчука

На Львівщині знайдено і арештовано нові земельні ділянки дружини Медведчука

Вартість майна становить 17, 5 млн. гривень

На Львівщині суд наклав арешт на ще дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко. До справи причетний колишній керівник районного відділу земельних ресурсів.

Про це повідомила СБУ.

Ці наділи розташовані в одному з престижних туристичних районів Львівської області. Саме там дружина Медведчука організувала будівництво готельного комплексу.

За матеріалами СБУ на Львівщині арештовано нові земельні ділянки дружини МедведчукаЗа матеріалами Служби безпеки суд наклав арешт на ще дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко.Загальна вартість арештованого майна становить майже 17,5 млн грн.Ці наділи розташовані в одному з престижних туристичних районів Львівської області. Саме там дружина Медведчука організувала нелегальне будівництво готельного комплексу.Встановлено, що відповідні земельні площі Марченко одержала у результаті незаконної оборудки з нерухомим майном.До протиправної діяльності причетний колишній керівник районного відділу земельних ресурсів.Протягом 2004-2010 років він вносив недостовірні відомості до звітної документації для видачі державних актів щодо права власності на землю на користь Марченко.Наразі посадовцю вже повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:- ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем);- ч. 2 ст. 366 (службове підроблення).Матеріали справи скеровано до суду.Нагадаємо, що у серпні минулого року на Львівщині СБУ ініціювала арешт трьох земельних ділянок, якими незаконно володіла Марченко.Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.Розслідування проводили співробітники СБУ Львівської області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури.

Posted by Управління СБ України у Львівській області on Tuesday, April 4, 2023

До справи причетний колишній керівник районного відділу земельних ресурсів. Протягом 2004-2010 років він вносив недостовірні відомості до звітної документації для видачі державних актів на право власності на землю на користь Марченко.

Наразі посадовцю повідомили про підозру. Матеріали справи скеровано до суду.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Додамо, що у серпні 2022 року на Львівщині СБУ арештувала три земельні ділянки, якими незаконно володіла Марченко.  Їхня загальна вартість складає понад 2 мільйони гривень.

Нагадаємо у лютому 2023 року СБУ викрила, що компанії дружини підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука Оксани Марченко фінансували російську армію. Саме Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства у Ялті, що переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму.Загальна сума здійснених платежів на користь країни-агресора становить більше 50 млн у гривневому еквіваленті.

Також нещодавно суд арештував активи Оксани Марченко, на суму понад 440 мільйонів гривень. Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.М. Кузьміна» в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності