Перетворили ліс у вигрібну яму: у Рудному місцеві жителі забруднили лісопарк

Перетворили ліс у вигрібну яму: у Рудному місцеві жителі забруднили лісопарк

Тепер оцінку діям недобросовісних руднівчан даватимуть правоохоронці

У Рудно власники кількох будинковолодінь на вулиці Лісній облаштували собі канаву, якою спускали у лісопарк стічні води. Не спинив горе-господарів навіть той факт, що ця територія віднедавна має статус природно-заповідного фонду.

Облаштовану канаву для стічних вод під час обстеження виявила комісія управління Держконтролю за використанням та охороною земель ЛМР, повідомили у департаменті містобудування.

Про цей факт повідомили Державну екологічну інспекцію у Львівській області. Згодом екологи підтвердили витікання невідомої речовини помутнілого кольору та взяли проби ґрунтів.

«Результати вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів показали перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин (сульфатів) та відносно контрольної проби (амонію, фосфору)», - йдеться у повідомленні.

Оскільки ці порушення були виявлені на особливо цінних землях, до яких належать землі лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудно», відповідні матеріали скеровано у поліцію. Відтак тепер оцінку діям недобросовісних руднівчан даватимуть правоохоронці.

Нагадаємо, кілька днів тому інспектори екологічної служби відвідали Яворівський район Львівщини з перевіркою. Там вони виявили локальні звалища відходів на узбіччях доріг, у лісових насадженнях, в придорожніх канавах.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності