Довкола саме сміття: на Яворівщині виявили стихійні сміттєзвалища

Довкола саме сміття: на Яворівщині виявили стихійні сміттєзвалища

Власників відходів наразі встановити не вдалося

У п’ятницю, 24 березня, інспектори екологічної служби відвідали Яворівський район Львівщини з перевіркою. Там вони виявили локальні звалища відходів на узбіччях доріг, у лісових насадженнях, в придорожніх канавах.

Про це повідомили на сторінці Державної екологічної інспекції у Львівській області у Facebook.

Так, за селом Нагачів інспектори виявили несанкціоноване хаотичне розміщення твердих побутових відходів, в тому числі пластику. Це звалище займає приблизно 5 гектарів.

Крім цього, було виявлено менші за площею сміттєзвалища (близько 0,10 га), які зафіксовано за межами села Дрогомишль неподалік лісу.

Власників відходів наразі встановити не вдалося.

Водночас інспекція скерує лист у Яворівську міську раду для вжиття заходів, зокрема щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ.

«Попереджаємо! Такі заходи здійснюватимуться Інспекцією систематично. У разі виявлення випадків порушень вимог природоохоронного законодавства Інспекція вживатиме заходів впливу в межах наданих повноважень», - йдеться у повідомленні.

Крім того, інспектори закликали органи місцевого самоврядування дбати за стан навколишнього природного середовища.

Нагадаємо, у Великомостівській громаді поблизу села Боянець поліцейські офіцери громади виявили незаконний «могильник» тваринних решток.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності