• Головна
  • Новини Львівщини
  • Старт посівної компанії та з’їзд територіальних громад: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Старт посівної компанії та з’їзд територіальних громад: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає

Старт посівної компанії та з’їзд територіальних громад: Максим Козицький підсумував тиждень, який минає
Фото: Львівська обласна військова адміністрація

У Львівській області цього тижня стартувала посівна кампанія

На Львівщині та по всій території України триває формування 8 нових штурмових бригад на базі Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби України в межах кампанії «Гвардія Наступу».

Про це пише голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у своєму підсумку тижня, який минає.

Їхнє гасло – «Час повертати своє». Щоб кандидата зарахували в обрану бригаду, необхідно пройти військово-лікарську комісію, скласти психологічний тест та тест з фізичної підготовки.

У Львівській області цього тижня стартувала посівна кампанія.

Львівщина першою в Україні під час повномасштабної війни розпочинає процес справедливої трансформації вугільних територій – Червоноградського вугільного мікрорегіону.

У Львові відбулось засідання палат Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України. Мова йшла про саміт регіонів та міст різних держав, який прийматиме Україна у квітні.

У Львівській області відбувся регіональний з'їзд територіальних громад. На цьому заході Львівська ОВА та Львівське регіональне відділення Всеукраїнської асоціації ОТГ підписали Меморандум про співпрацю.

Міжнародна благодійна організація «СОС Дитячі Містечка Україна» у співпраці з Львівською ОВА створили 8 інтерактивних кімнат у закладах культури Львівщини. Під час зустрічі з директором організації Сергієм Лукашовим та менеджеркою у соціальній сфері Наталією Кузяк узгодили співпрацю на найближчий рік. Зокрема, плануємо обладнати ще 10 інтерактивних кімнат, а також створити молодіжний простір в одному з районів Львівської області, де зможемо об'єднати дітей усіх вікових груп.

На Львівщині побували представники італійського соціального кооперативу Pausa Café. Минулоріч у квітні Львівська ОВА та кооператив розпочали співпрацю. Pausa Café закупив у Львівській області близько 44 тонн зерна пшениці та 3,5 тонни житнього борошна, яке експортували в Італію, переробили та продають у місцевих магазинах. З кожної проданої одиниці продукції 30 євроцентів скеровують на насіння для українських фермерів.

Також італійський соціальний кооператив Pausa Café забезпечив продуктами близько 50 вимушених переселенців з тимчасово окупованої Луганщини, Донеччини та Херсонщини, які проживають у прихистку при Церкві Євангельських Християн-Баптистів «Учнів Ісуса Христа» у Львові. Твердий сир, яйця, м'ясні та ковбасні вироби, джеми, соки, яблука, мед та печиво для ВПО закупили у фермерів нашої області. Загалом італійські благодійники скерують на закупівлю продуктів для ВПО понад 200 тисяч євро, щоб забезпечити харчами шість прихистків у нашій області.

З 1 квітня подати документи на виїзд водіїв призовного віку, які возять гуманітарну допомогу з-за кордону, можна буде лише з використанням е-підпису. Наразі триває перехідний період.

У Львові 30 березня відбудеться Форум «Соціальні послуги підтримки людей старшого віку та людей з інвалідність в громадах Львівщини». У зв’язку з великою кількістю охочих реєстрацію на подію уже закрили. Однак буде доступна онлайн-трансляція.

Форум є частиною стратегії Медико-психосоціальної послуги Львівщини. Його проведуть в межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».

Нагадаємо, Максим Козицький евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 66 людей, автобусом — 14 ВПО. Також люди продовжують евакуйовуватись і за кордоном. Зокрема до Перемишля зі Львівської області вирушили 1354 особи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності