Поїзда в Європарламент і допомога партнерів: Козицький розповів про головне в області за добу

Поїзда в Європарламент і допомога партнерів: Козицький розповів про головне в області за добу

Львівщину продовжують підтримувати іноземні благодійники, однак сила самих львів’ян теж вражає

Упродовж 21 та ночі 22 березня повітряних тривог на Львівщині не було. Однак сьогодні, о 09:10, на Львівщині сирени сповістили про небезпеку. Загроза в області триває й досі.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибули ще 67 людей. Водночас на Самбірщині небайдужі створили нову прийомну сім’ю. На виховання та спільне проживання прийняли троє дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони неповнолітні (6, 10 та 12 років) та є між собою рідними сестрами і братом. Слід зазначити, що сім’я виховує двоє рідних дітей.

Також діти з числа ВПО, учасників бойових дій та загиблих на війні воїнів з Кам’янка-Бузької громади Львівського району побували у Німеччині. Упродовж двох тижнів мали безліч активностей та екскурсій. Зокрема — вирушили у Страсбург та відвідали Європарламент. Також покращили свої навички у спілкуванні німецькою мовою та готували страви місцевої кухні.

Продовжують підтримувати мешканців та гостів Львівської області й іноземні благодійники. Зокрема у нейрохірургічне відділення Центральної міської лікарні Червонограда німецька організація Rosinen Initiative передала 14 ліжок з електричним приводом.

Окрім цього, філія Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» отримала мікроавтобус Renault на 16 місць. Він допоможе організувати дозвілля для людей, які відновлюються в центрі. Придбати мікроавтобус вдалось зусиллями багатьох людей, зокрема представників футбольної спільноти (сім'ї Романа Яремчука, ФК «Львів», ФК «Карпати» Львів), колективу Городоцької міської ради, місцевого підприємця, юних шахістів та тхеквондистів.

А Управління молоді та спорту Львівської ОВА організовує благодійне сходження на Говерлу. Щоб взяти участь, потрібно зробити донат у благодійний Фонд українського військового, головного сержанта 47 бригади «Маґура» Валерія Маркуса. За це вас забезпечать доїздом, ланч-боксом та супроводом досвідчених альпіністів.

Не перестають вражати своєю силою і самі львів’яни. Так, за кілька годин, жителі села Глиниці Яворівського району наліпили 110 літрів вареників. Робили це у Народному домі. Передадуть вареники місцевим воїнам, які зараз на передовій. Господині села, до слова, щотижня збираються та готують домашню їжу для наших оборонців, а волонтери й односельці допомагають продуктами і коштами.

Нагадаємо, Козицький розповів, як відбувається ротації війсккомів на передову. Зазначимо, що вони також стоять на передній лінії фронту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності