Наймолодший волонтер: 2-річний Максим зі Львівщини став помічником у гуманітарному штабі

Наймолодший волонтер: 2-річний Максим зі Львівщини став помічником у гуманітарному штабі

В гуманітарному штабі зазначають, що наймолодший волонтер надихає всіх

Максиму з села Сопошин, що на Львівщині, лише два з половиною роки, а він уже допомагає у місцевому гуманітарному штабі. З перших днів повномасштабного вторгнення хлопчик разом з мамою та іншими волонтерами сортують гуманітарну допомогу.

Про це пише «Суспільне».

«Перший раз ми сюди потрапили, ми принесли гуманітарну допомогу з дому, що могли, закрутки різні. І я зрозуміла, що я не зможу сидіти вдома, що треба щось робити і я брала його [Максима, – ред.] з собою, ми ходили, працювали і донині ходимо», – каже мама хлопчика Христина Стахів.

«Максим каже, мам, дай щось робити, мам, дай я поможу, мам йдем разом, мам давай я щось візьму. Він все хоче робити разом зі мною і ми з ним ходимо, і працюємо. Бувало таке, що ми кожного дня приходили. Два місяці було так, що ми приходили кожен-кожен день», – розповідає жінка про свого сина.

Максиму дають переносити маленькі, не важкі речі. В гуманітарному штабі зазначають, що наймолодший волонтер надихає всіх.

«Ви собі тільки уявіть п’ятеро здорових хлопців, стільки же жінок і маленька дитина, яка допомагала і я би не сказав, що вона допомагала, вона робила те саме, що і ми – це настільки вразило. Він нас надихає в цьому», – розповідає волонтер Максим Романів.

Наталія П’єх, староста села Сопошин, яка керує гуманітарним штабом, каже, що тут з перших днів повномасштабного вторгнення збирають допомогу – одяг, їжу, медикаменти, засоби гігієни. Цю допомогу передають іноземні волонтери з Польщі, Італії, Іспанії, США, Канади та Великої Британії.

«Допомагає з мамою і ми щиро тішимося, що ця дитина є поряд з нами. І коли ми інколи втомлюємось, ми розуміємо і бачимо, що він хоче далі працювати, він ходить активний, тому ми надихаємося тими речами», – каже керівниця гуманітарного штабу.

Зазначається, що цю допомогу відправляють жителям у прифронтові регіони або ж переселенцям. Також багато допомагають військовим.

Нагадаємо, п‘ятирічна Марія, яка з рідними виїхала з Кривого Рогу на Львівщину через війну, увійшла до Національного реєстру рекордів як наймолодша волонтерка. Дівчинка своїм виступом зібрала 35 тисяч 492 гривні для потреб ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності