У податковій розповіли, скільки мільйонерів живе на Львівщини

гроші, гривні

Від 1 січня в Україні триває деклараційна кампанія-2023

На початок березня 2023-го 46 мешканців Львівщини задекларували за 2022 рік дохід понад 1 млн грн.

Про це повідомляють у Головному управління ДПС у Львівській області.

Зокрема, у межах задекларованих доходів було визначено податкові зобов’язання у розмірі 5,6 млн грн податку з доходу фізичних осіб та 900 тис. грн військового збору.

Кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2022 року, стартувала 1 січня 2023 року. Фізичні особи можуть подати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та сплатити відповідні податки.

Самостійно обчислити суми ПДФО та військового збору фізичні особи повинні у випадках:

  • отримання окремих видів доходів;
  • отримання спадщини, подарунків, доходів від продажу майна тощо;
  • отримання іноземних доходів;
  • при отриманні доходів від проведення незалежної професійної діяльності особами, які провадять незалежну професійну діяльність;
  • набуття статусу резидента України іноземцем. Такі особи мають відобразити в податковій декларації доходи з джерелом їх походження в Україні та іноземні доходи.

Також подавати декларацію повинні українці, які знайшли прихисток в інших країнах світу та отримали дохід від іноземних компаній, фондів чи організацій. Такі доходи потрібно декларувати, однак податки з них не сплачуються.

Подати декларацію про майновий стан і доходи можна через електронний кабінет ДПС. Увійти в кабінет можна за допомогою особистого ключа, виданого кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. Деклараційна кампанія триватиме з 1 січня до 1 травня 2023 року.

Нагадаємо, в Україні з вересня 2021 року тривало добровільне декларування коштів та майна. Українці подали 845 декларацій, а загальна вартість активів становить 8 млрд 823 грн. Подавши декларацію, можна було вказати кошти чи майно, з яких не були сплачені податки. Таким чином українцям дали можливість «вивести з тіні» кошти та майно, сплативши при цьому низький податок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності