• Головна
  • Економіка
  • Понад 3 тис. бізнесів відмовилися від податкової пільги та сплачують ПДВ

Понад 3 тис. бізнесів відмовилися від податкової пільги та сплачують ПДВ

бізнес

У 2022 році такою пільгою скористалися понад 150 тисяч бізнесів

На початку повномасштабного вторгнення в Україні бізнесу запропонували перейти на спрощену систему оподаткування та замість сплати ПДВ платити податок у розмірі 2% від виторгу. У 2022 році такою пільгою скористалися понад 150 тисяч бізнесів.

Про це йдеться на платформі Опендатабот.

Попри те, що в Україні ще не скасували спрощену систему оподаткування, бізнес почав повертатися на загальну систему оподаткування та сплачують ПДВ. Так, станом на початок березня від спрощеної системи оподаткування відмовилися 3 359 бізнесів, йдеться про 2 952 компаній та 407 ФОП. На сьогодні в Україні є 248 тисяч платників податку на додану вартість.

Зазначається, що на сьогодні офіційно реєстр платників ПДВ Державної податкової служби є закритим. Наприкінці лютого 2023 ДПС лише відкрила можливість перевіряти статус платника в кабінеті платника податків.

Нагадаємо, Комітет ВРУ з питань податкової політики підтримав за основу законопроєкт № 8401 щодо скасування 2% податку для ФОП, повернення перевірок та штрафних санкцій. Документом передбачається скасування застосування спрощеної системи оподаткування у вигляді єдиного податку у розмірі 2%, повернення перевірок та штрафів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності