На Львівщині звільнили від покарання чоловіка, який допомагав ухилянтам перетинати кордон

кордон

Чоловік відбувся за скоєне випробувальним терміном

Жовківський районний суд Львівської області звільнив від відбування покарання чоловіка, який допомагав ухилянтам незаконно виїжджати з України.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №444/708/23.

Зазначається, що незаконну схему з переправлення за кордон організувала інша особа, а обвинувачений виконував роль водія. Він має право вільно виїжджати за межі України, адже є багатодітним батьком. Зокрема, організатор схеми вносив дані про ухилянта до системи «Шлях», як водія ТОВ «ПАС БАС ЄВРОПА».

Обвинувачений на автомобілі «Volkswagen LT-35» поїхав з ухилянтом до пункту пропуску «Рава-Руська - Гребенне». Простоявши деякий час у черзі та оцінивши ситуацію, він вирішив поїхати до пункту пропуску «Угринів - Долгубичув», де перетнув з ухилянтом кордон України. Далі обвинувачений на автомобілі повернувся назад.

Загалом чоловік допоміг незаконно перетнути кордон чотирьом ухилянтам у період з 14 грудня 2022 року.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєному визнав повністю та підписав угоду про визнання винуватості, яку суд затвердив.

Суд розглянув матеріали справи та визнав чоловіка винним у скоєному, йому призначили покарання у виді 5-ти років позбавлення волі. Втім, його зловмисника звільнили від відбування покарання призначивши 2 роки випробувального терміну.

Зазначимо, що організатора схеми також визнали винним у незаконному переправленні осіб через кордон. Йому також призначили покарання у виді 5-ти років позбавлення волі, однак звільнили від відбування покарання, призначивши 2 роки випробувального терміну.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 60-річний полковник домовився із призовником про оформлення документів для зняття чоловіка з військового обліку, щоб той не підпадав під призов за мобілізацією та мав можливість виїхати за кордон в період дії воєнного стану. Вартість своїх послуг посадовець оцінив у тис правоохоронці затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України під час отримання хабаря.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності