• Головна
  • Новини Львівщини
  • Звільнення полоненого та нові туристичні шляхи: Козицький розповів про ключові події на Львівщині за добу

Звільнення полоненого та нові туристичні шляхи: Козицький розповів про ключові події на Львівщині за добу

Звільнення полоненого та нові туристичні шляхи: Козицький розповів про ключові події на Львівщині за добу

В області досі триває небезпека ракетних ударів

Голова Львівської ОВА Максим Козицький розповів про головні події, які сталися у Львівській області за минулу добу.

Про це він повідомив у Telegram.

Упродовж 19 та ночі 20 березня загроз ракетних ударів на Львівщині не фіксували. Однак, сьогодні, о 09:11, сирени сповістили про небезпеку на Львівщині.

Додому у Золочівський район після рoсійського полону повернувся житель області. Ймовірно ним є Петро Букін. Він перебував у полоні понад пів року. Звільнили воїна на початку лютого. Спершу він проходив реабілітацію, а вже після цього нарешті повернувся до рідної домівки.

Окрім цього, евакуаційними потягами за добу у Львівську область прибули ще 80 людей. До Перемишля з нашої області вирушила 1181 особа.

Сьогодні ще у 9 громад Львівщини передали нові шкільні автобуси. Вони служитимуть замість тих, які віддали на потреби армії, а також тих, які потребували заміни через тривалий термін експлуатації. Загалом влада вже закупила 126 «школяриків» за кошти обласного бюджету. Окрім цих транспортних засобів, Львівська ОВА планує цьогоріч повністю закрити потреби наших шкіл в автобусах.

У Львівській області два туристичні шляхи отримали свої номери від комісії з питань мережі шляхів активного туризму. Йдеться про пішохідні шляхи «На Верх» та «Мальовниче Розточчя».

У церкві Собору Пресвятої Богородиці ПЦУ села Ременів Львівського району провели благодійний захід «Боже, Україну збережи». На ньому, для потреб ЗСУ, зібрали 16 тисяч 300 гривень. Водночас у Новояворівську за участі священнослужителів та парафіян усіх конфесій відбулася Хресна хода «Під звуки війни». Проводили таку об'єднану ходу вулицями міста вперше.

Нагадаємо, у Львові сім’ям військовополонених надають підтримку та консультації. До Центру можуть звертатися рідні воїнів з усіх областей Заходу України. Там працюватимуть юристи, психологи, представники СБУ, прокуратури, поліції, військкоматів та Сил оборони.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності