На Львівщини звільнили від покарання пенсіонера за підтримку «русского мира»

суд

Чоловік відбувся випробувальним терміном

На Львівщині суд звільнив від покарання пенсіонера, який поширював публікації у підтримку та виправдовуванні війни Росії в Україні.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №456/762/23.

Зазначається, що обвинувачений є пенсіонером, уродженцем м. Златоуст Челябінської області РФ. Він у період з 8 травня 2022 року до 10 січня 2023 року поширював через соціальну мережу матеріали, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.

У провадженні між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд. Так, Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді 5-ти років позбавлення волі без конфіскації майна. Втім, його звільнили від відбування покарання, призначивши 2 роки випробувального терміну.

Нагадаємо, раніше Жидачівський районний суд Львівської області виніс вирок жінці, яка підтримувала та виправдовувала війну Росії проти України. У судовому засіданні жінка визнала свою вину у скоєному та пояснила, що її квартиру розбомбили та вона втратила все майно і роботу. Особисте життя тут у неї не склалося, тож вона вирішила повернутися до батьків на тимчасово окуповану територію. Відтак, за її словами, щоб її пропустили через фільтраційні табори, публікувала публікації на підтримку російської армії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності