У селі на Стрийщині понад 10 років не можуть збудувати школу, в яку вже вклали два бюджети

У селі на Стрийщині понад 10 років не можуть збудувати школу, в яку вже вклали два бюджети

В ЛОВА знають про проблему, й стимулюватимуть керівництво територіальної громади до пришвидшення робіт

На межі сіл Черниці та Пісочне Стрийського району немає повноцінного дитячого садка й школи, адже початкові класи змушені вчитись у приміщенні дитсадка. Відтак батьки везуть дітей на навчання в сусідні населені пункти. Понад 10 років тому в селі почали будувати школу, але цей процес триває й надалі.

Про це в ефірі радіо «Львівська хвиля» заявив один зі слухачів.

«Про цю проблему ми знаємо. Якщо ми говоримо про садочки. Це першочергове завдання для територіальної громади. Якщо керівництво територіальної громади не має бажання зробити все для того, щоб батьки могли віддати дітей в садочок, а самі займатись роботою, то, звичайно, їх потрібно стимулювати до цього», - відреагував на ситуацію начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, ця школа у Черниці будується вже близько 10 років. Водночас якщо подивитись на кошторис, то за ці гроші можна було б збудувати дві школи.

«Не хочеться братись за об’єкти, в яких вартість будівництва вже така, що якщо б туди дати приватний капітал, і сказати, скільки коштує метр квадратний, то він получився б у два рази дешевше, збудувати дві школи. Люди також мають контролювати місцеву владу», - зазначив очільник ЛОВА.

Нагадаємо, у Львові учні та працівники однієї зі львівських шкіл скидають сміття на галявину поблизу навчального закладу.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності