Львівських школярів навчатимуть правильно сортувати відходи

Львівських школярів навчатимуть правильно сортувати відходи

У кожній школі буде відповідальна людина, яка контролюватиме і відповідатиме за цей процес

Учнів львівських шкіл навчатимуть правильно сортувати відходи. Для цього у навчальних закладах встановлять контейнери для збору всіх фракцій відходів: паперу, пластику, скла, органіки, змішаних відходів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Проєкт «Роздільний збір побутових відходів у школах Львівської міської територіальної громади передбачає навчання з поводженням з відходами вчителів, учнів, обслуговуючого персоналу. Зазначається, що діти зможуть легко запам’ятати, куди й що саме викидати завдяки різнокольоровим контейнерам з яскравими написами та зображеннями.

«Це пілотний проєкт, який має показати усі можливості для покращення процесу сортування і визначити усі слабкі місця, щоб інші школи заходили у цей процес вже без тестування. Ставимо собі за ціль, щоб у школах 90-95% всіх відходів було відсортовано», – розповів начальник Управління з питань поводження з відходами ЛМР Петро Кінаш.

Так, у кожній школі буде відповідальна людина, яка контролюватиме і відповідатиме за цей процес. На території навчальних закладів облаштовуватимуть контейнерні майданчики з ємностями для усіх видів відходів: паперу, пластику, скла, органіки, що дасть можливість повноцінно забезпечувати процеси сортування.

Наразі такі майданчики облаштували у трьох школах, а однією з них став ліцей №93.

Нагадаємо, майже чверть львів’ян змушені самостійно шукати місця збуту сміття.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності