Причини повітряних тривог і допомога фронту: Козицький про ключові події в області за добу

Причини повітряних тривог і допомога фронту: Козицький про ключові події в області за добу

На Львівщині досі триває повітряна тривога

Голова Львівської ОВА Максим Козицький розповів про головне за добу у Львівській області

Про це він написав у Telegram-каналі.

Минулої доби на Львівщині чотири рази сирени сповіщали про повітряну тривогу: о 13:02, 14:32, 16:28 та о 19:23. В усіх випадках була небезпека ракетного удару з МіГ-31 з території Росії. Тоді загроза не справдилась. Однак сьогодні о 09:46 сирени знову сповістили про небезпеку. Повітряна тривога досі триває.

Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій на Львівщину приїхали ще 73 людини. До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 934 особи.

Німецька благодійна організація Leben HELFEN Leben e.V надала продуктові набори родинам, які постраждали через падіння ворожої ракети у Золочівському районі 9 березня. Окрім цього, військовий пенсіонер Стівен Віконт з Канади разом з організацією The Canada Way допомогли Центру надання соціальних послуг у Городку. Вони забезпечили його продуктами та пледами.

У Бориславі на фасаді школи №5 відкрили пам’ятну дошку її випускника Василя Мацько. Він —військовослужбовець прикордонних військ, загинув у бою з російськими окупантами на Донецькому напрямку 23 листопада 2022 року.

Бригади зі Львівщини, які перебувають на фронті, отримають три автомобілі від британських благодійників. Машини передали в межах масштабної британсько-української ініціативи на допомогу ЗСУ — «Операція Фрілендер».

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі триває реконструкція частини приміщень приймального відділення. У медзакладі облаштовують два ізолятори із санвузлом та палату короткочасного перебування для подальшого скерування на лікування. Завершити реконструкцію планують через 2 місяці. Ремонт проводять за підтримки благодійного фонду «Запорука». На це фонд скерував майже 1,2 млн грн.

Окрім цього, Львівський історичний музей отримав інноваційну систему осушувачів повітря. Завдяки таким технологіям музейні експонати будуть зберігатись у більш комфортних умовах.

Нагадаємо, Львівщина отримала 70 мільйонів євро у вигляді благодійної допомоги. За словами Максима Козицького ці гроші допомогли подолати гуманітарну кризу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності