• Головна
  • Новини Львівщини
  • Фейкова аварія та вигадана крадіжка: поліція Львівщини за кілька днів отримала декілька хибних викликів

Фейкова аварія та вигадана крадіжка: поліція Львівщини за кілька днів отримала декілька хибних викликів

Фейкова аварія та вигадана крадіжка: поліція Львівщини за кілька днів отримала декілька хибних викликів

На всіх порушників складено адміністративні протоколи

За останні кілька днів правоохоронці у Львівській області отримали одразу декілька завідомо неправдивих викликів.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Так, правоохоронці отримали повідомлення від 60-річного стриянина про те, що його збило авто й він отримав тілесні ушкодження. Проте, як встановили поліцейські, чоловік обманув їх, а телефонував у поліцію стриянин у стані алкогольного сп’яніння.

Також до поліції звернулася 40-річна мешканка Золочівського району, яка повідомила, що її пограбували на залізничному вокзалі у Львові. Натомість коли поліцейські прибули на місце події, злочин не підтвердився.

Крім того, 43-річний мешканець одного з сіл Львівського району звернувся до поліції, заявивши, що невідомий проник до його помешкання та скоїв крадіжку. Втім на місці події правоохоронці встановили, що чоловік був нетверезим, коли викликав поліцію.

На всіх порушників складено адміністративні протоколи за ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Загалом, від початку року до поліції Львівщини надійшло 1217 неправдивих повідомлень про вбивства, розбої, пограбування, крадіжки, незаконні заволодіння транспортними засобами та інші вигадані правопорушення. Найчастіше телефонують дорослі, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння, або неповнолітні – з метою розваги.

«Нагадуємо, що за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб передбачене покарання у вигляді накладання штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - наголошують поліцейські.

Правоохоронці зазначають, що працівники екстрених служб витрачають час, виїжджаючи на хибний виклик, тоді як в цей момент хтось дійсно може потребувати допомоги.

Нагадаємо, у Львові чоловік викликав поліцейських, повідомивши про крадіжку. Втім виявилося, що нічого не зникло, а сам 40-річний львів’янин був п’яний.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності