• Головна
  • Новини Львівщини
  • Через перевищення швидкості у ДТП на Львівщині від початку року загинули 10 людей: скільки порушень зафіксували

Через перевищення швидкості у ДТП на Львівщині від початку року загинули 10 людей: скільки порушень зафіксували

Через перевищення швидкості у ДТП на Львівщині від початку року загинули 10 людей: скільки порушень зафіксували

Майже 5 тисяч постанов оформили патрульні за порушення швидкісного режиму

Перевищення водіями дозволеної швидкості на Львівщині від початку 2023 року призвело до загибелі у ДТП 10 людей. Ще 116 осіб – травмувалися.

Про це повідомили у патрульній поліції Львівщини.

Так, патрульні за порушення швидкісного режиму, здійснюючи контроль за дотриманням швидкісного режиму за допомогою приладу TruCam, винесли 4 620 постанов на водіїв-порушників.

«Якщо водій їде надто швидко, у нього менше часу, щоб зреагувати на несподівані ситуації, наприклад, раптове гальмування автомобіля перед ним, або на пішохода, який виходить на дорогу», - кажуть правоохоронці.

Вони зазначають, що перевищення швидкості може знизити здатність водія контролювати свій автомобіль. Водночас під час їзди на високих швидкостях навіть найменші помилки можуть мати серйозні наслідки. Наприклад, якщо водій надто швидко заїжджає в поворот, його автомобіль може занести, або навіть перекинутися. Це може призвести до серйозних травм, або навіть смерті.

«Якщо аварії таки стаються, серйозність травм набагато більша. На більшій швидкості сила удару значно більша, що може спричинити більш важкі травми водіїв, пасажирів та пішоходів», - пояснюють поліцейські.

Нагадаємо, за перші два місяці року на Львівщині у ДТП травмувалося 365 осіб та загинула 31 людина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності