Діє нова процедура бронювання військовозобов’язаних: чим вона відрізняється від попередньої

Діє нова процедура бронювання військовозобов’язаних: чим вона відрізняється від попередньої

Нову процедуру називають доволі не простою, але водночас кращою за попередню

Новий порядок бронювання військовозобов’язаних має ряд переваг перед попереднім.

Про це сьогодні, 7 березня, на брифінгу розповів перший заступник голови ОВА Андрій Годик.

Андрій Годик називає нову процедуру доволі не простою, але водночас кращою за попередню.

«Процедура доволі не проста, але велика перевага по відношенню до попереднього порядку бронювання військовозобов’язаних – це більша чіткість, більша зрозумілість процесів, як для суб’єктів, які звертаються по бронювання, так і для суб’єктів, які розглядають пакети документів. Там є зменшення суб’єктивного характеру прийняття рішень», - зазначають у ОВА.

На сайті Львівської обласної військової адміністрації покроково розписали процедуру бронювання.

Крок 1️

Відповідні органи влади, місцевого самоврядування та підприємства, установи і організації самостійно формують списки військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, та подають їх уповноваженим органам за формою згідно з додатком 1   в паперовій та/або електронній формі разом з відповідним обґрунтуванням та довідкою про кількість військовозобов’язаних за формою згідно з додатком 2 Постанови № 76.

До якого уповноваженого органу подавати - залежить від того, хто бронюється, детальніше дивіться в самому Порядку.

Крок 2️

Уповноважені органи проводять перевірку повноти заповнення списку, наявності наданого до нього обґрунтування, дотримання вимог щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, та подають його на погодження Генеральному штабу Збройних Сил (СБУ, Службі зовнішньої розвідки).

Крок 3️

Погоджені списки Генеральний штаб Збройних Сил (СБУ, Служба зовнішньої розвідки) подає Мінекономіки, яке приймає рішення про бронювання військовозобов’язаних та надсилає його органам державної влади, іншим державним органам, якими подано списки, а також Генеральному штабу Збройних Сил (СБУ, Службі зовнішньої розвідки).

Крок 4

Генштаб у 3-денний строк доводить зазначене рішення до відома відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Крок 5️

Орган державної влади, інший державний орган, орган місцевого самоврядування, підприємство, установа і організація видає військовозобов’язаному витяг із рішення Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаних за формою згідно з додатком 3 Порядку. Витяг, завірений підписом керівника та печаткою (у разі її наявності), є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

Крок 6️

Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації у п’ятиденний строк з дня видачі витягу військовозобов’язаному надсилають до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку, повідомлення про бронювання за формою згідно з додатком 5.

Крок 7️

ТЦК та СП, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку, на підставі рішення про бронювання зараховує такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

 Нагадаємо, у Львівській обласній військовій адміністрації розповіли, хто підлягає військовому бронюванню.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності