Біля Львова чоловік зберігав цілий арсенал зброї: його звільнили від покарання

Пістолет
Фото: pexels

Зброю виявили працівники правоохоронних органів під час обшуку

Пустомитівський районний суд Львівської області звільнив від відбування покарання чоловіка, який зберігав вдома боєприпаси та вогнепальну зброю.

Про це LVIV.MEDIA стало з матеріалів справи №450/3397/22.

Встановлено, що обвинувачений придбав та зберігав зброю без передбаченого законом дозволу. У чоловіка виявили 10 гранат, пістолет CZ-52, циліндричний пристрій ПБС, патрони до різних типів зброї, пістолет моделі «Макарова» та 16 патронів до нього, револьвер системи «Наган».

Коли до чоловіка прибули працівники поліції з ухвалою слідчого судді на проведення обшуків, аби уникнути відповідальності він попросив знайомого перекинути сумку на суміжну прибудинкову територію. Однак, працівники правоохоронних органів виявили сумку із боєприпасами та вогнепальною зброєю.

Зазначається, що сторони кримінального провадження ініціювали укладання угоди про визнання винуватості, яка була подана суду у підготовчому засіданні.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив затвердити угоду про визнання винуватості та визнав чоловіка винним у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Йому призначили узгоджене покарання у виді 4-х років позбавлення волі, однак звільнили від відбування покарання, призначивши 2 роки випробувального терміну.

Нагадаємо, у Львові суд звільнив від покарання військового, який загубив автомат на залізничному вокзалі. Інцидент стався 9 грудня 2022 року. Військовий, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, після прибуття на залізничний вокзал до станції «Львів», залишив без нагляду автомат АКС-47. Зброю найшов інший пасажир потягу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності