На Львівщині покарали лісника, який збив на пішохідному переході молоду дівчину

аварія

Дівчині встановили інвалідність

Сокальський районний суд Львівської області покарав лісника ДП «Львівський лісгосп», який збив на пішохідному переході молоду дівчину.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи опублікованої у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Аварія сталася ще у грудні 2020 року, втім вирок винесли лише 13 лютого 2023 року. Водій на автомобілі ВАЗ, перевищуючи швидкість, рухався у Великих Мостах у напрямку Львова. Перед пішохідним переходом чоловік вирішив обігнати інші автомобілі, однак наїхав на дівчину, яка у цей момент переходила дорогу.

За словами потерпілої, у момент аварії вона встигла побачити лише світло фар автомобіля, після чого відчула різкий біль та втратила свідомість. Після ДТП вона один місяць пролежала у лікарні та три місяці із травмою вдома. Їй встановили інвалідність.

Внаслідок удару дівчина отримала закриту травму тазу у вигляді численних переломів. Також потерпіла потребує заміни суглобу.

Дівчина зазначила, що обвинувачений приходив до неї у лікарню та частково відшкодував заподіяну шкоду, а саме дав 60 тис. гривень. Пізніше чоловік відшкодував ще 30 тис. гривень.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив визнати водія винним у скоєному та призначив чоловіку покарання у виді позбавлення волі на 3 роки із позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік. Втім, його звільнили від відбування покарання призначивши 2 роки випробувального терміну.

Також суд затвердив мирову угоду, укладену між потерпілою та водієм. Чоловік повинен відшкодувати дівчині 380 тис. грн рівними частинами до квітня 2025 року.

Нагадаємо, Пустомитівський районний суд Львівської області виніс вирок винуватцю потрійної ДТП під Львовом, у якій загинули троє людей. Аварія сталася 25 серпня на трасі Тернопіль — Львів у селі Тарасівка Львівського району. На дорозі зіткнулися автомобілі ВАЗ, Iveco та Renault Trafic. Від отриманих травм загинули три пасажири ВАЗ: 61-річний чоловік, 40-річна жінка та 17-річний хлопець. Ще одна пасажирка, 13-річна дівчинка, отримала травми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності