У мерії Дрогобича скаржаться на постійні випадки вандалізму у місті

У мерії Дрогобича скаржаться на постійні випадки вандалізму у місті

Вандали у Дрогобичі понищили інформаційні таблички

У Дрогобичі вандали замалювали фарбою інформаційні таблички, що розташовані поблизу Костелу та безпосередньо на дзвіниці Костелу. Пошкодили також інформаційну табличку, що розміщена на лавці Мрій Блакитноокого, що в університетському парку.

Про це йдеться на сторінці Дрогобицької міської ради.

Керівниця Дрогобицького туристично-інформаційного центру Ірина Марків зазначає, що на цьому вандали не зупинився та пошкодили вже повторно піксельну мозаїку авторства Олександра Максимова.

«Це вже не перший випадок вандалізму у місті. Раніше невідомі замалювали піксельну мозаїку Олександра Максимова, тепер — пошкодили таблички та повторно замалювали фарбою ті ж мозаїки. Не вкладається у голові для чого нищити те, що зроблено з метою розвитку та промоції рідного міста. Окрім цього, пошкоджено табличку на дзвіниці Костелу — а це вже вандалізм архітектурної пам’ятки міста», — прокоментувала Ірина Марків.

Додамо, це вже не поодинокі випадки вандалізму у Дрогобичі. Кілька місяців тому було знищено табличку «Мамо, я у Дрогобичі» та пошкоджено QR-коди мистецького проекту «Голі вікна».

Тож тепер у Дрогобичі закликають мсітян фіксувати випадки вандалізму та нищення майна та викликати поліцію.

Наггадаємо, у Дрогобичі відкрили лавку Бруно Шульца. Лавку виконали за мотивами творів Шульца, зокрема картини «Зустріч» та оповідання «Республіка мрій». У Дрогобичі Лавка Мрій Блакитноокого — саме так називається мистецька інсталяція — з’явилася 19 листопада, у день 80-річниці смерті письменника, в університетському парку.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності