Місцеві бюджети Львівщини поповнилися на 109 млн грн платою за землю

У порівнянні із січнем 2022-го надходження від сплати за землю збільшилися на 18%

У січні 2023 року до місцевих бюджетів Львівщини надійшло понад 109 млн гривень плати за землю.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДПС у Львівській області.

У перший місяць надходження до місцевих бюджетів області від плати за землю збільшилися на 16,6 млн грн у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року.

Загалом у січні 2023 року до місцевих бюджетів надійшло 2 млрд 423 млн гривень податкових платежів. Порівнюючи із першим місяцем 2022 року, надходження податків, зборів та інших обов’язкових платежів збільшилося на 61%, або на 918,5 млн гривень.

Додамо, плата за землю — це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Об’єктами оподаткування є земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності.

Нагадаємо, у 2022 році платники податків Львівщини сплатили до місцевих бюджетів 1 млрд 388 млн грн плати за землю. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року, це на понад 39 млн грн, або на 2,9% більше.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності