• Головна
  • Новини Львівщини
  • Інтернет в укриттях шкіл та наймасштабніша евакуація хворих на Львівщину: Максим Козицький розповів про головне за тижень

Інтернет в укриттях шкіл та наймасштабніша евакуація хворих на Львівщину: Максим Козицький розповів про головне за тижень

Інтернет в укриттях шкіл та наймасштабніша евакуація хворих на Львівщину: Максим Козицький розповів про головне за тижень

Відновлення залізничного сполучення з Польщею та доступ до інтернету в укриттях

Про головне з життя Львівської області за останній тиждень розповів на своїй сторінці у Telegram керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

  • Цього тижня Максим Козицький зустрівся з Віцемаршалком Люблінського Воєводства Республіки Польща Збігнєвом Войцеховським. Насамперед мова йшла про відновлення залізничного сполучення «Рава-Руська – Хребенне» – для розвитку пасажирських перевезень та розвантаження пунктів пропуску на Львівщині. Розмовляли також про співпрацю в межах Європейського угруповання територіального співробітництва «Надбужжя».Обговорили спільні пріоритетні проєкти у межах програми транскордонного співробітництва «Польща-Україна 2021-2027» за двома напрямами – екологія та охорона здоров'я.
  • В укриттях понад 800 шкіл та дитсадків Львівської області тепер є доступ до інтернету. Провести його вдалося завдяки співпраці Львівської ОВА зі Львівським ІТ-кластером, який у листопаді минулого року передав тисячу роутерів, та завдяки провайдерам, які безкоштовно облаштовують укриття засобами зв’язку. У лютому з інтернетом будуть укриття майже 1300 закладів освіти Львівщини.
  • На Львівщині почали реалізацію Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства. На фінансову підтримку виділили понад 34 млн грн.
  • На Стрийщині для дітей відремонтували будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу. Це обласний заклад у селищі Журавно. На 21 день нової фази війни тут прийняли 145 людей – вихованців та працівників Запорізького обласного спеціалізованого будинку дитини «Сонечко».Заручившись підтримкою благодійників і за кошти з обласного бюджету, вдалося провести капітальний ремонт будинку підтриманого проживання у Журавно. Тепер тут є нова система опалення, електромережа, замінили вікна й двері, відремонтували покрівлю спального корпусу, облаштували гарну їдальню, спальні, душ, спортивний зал – усе необхідне для комфортного проживання та виховання. Фото відремонтованого будинку та більше інформації: https://bit.ly/3HpKtFS
  • Учора, 21 січня, відбулась наймасовіша медична евакуація хворих із Херсона на Львівщину. Усі пацієнти – люди старшого віку, які перебували у медзакладах Херсона та околиць. У Львівську область їх привіз спеціальний потяг. Фахівці Львівського Обласного Центру Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф і їхні колеги з Польщі оперативно зустріли пацієнтів і скерували на подальше лікування у медзаклади нашої області. Для цього залучили 26 карет «швидкої». «Лікарі без кордонів» супроводили людей з Херсонщини на Львівщину.
  • Якісне протезування, реконструктивна хірургія та реабілітація – уже цієї весни все це безкоштовно буде доступним для наших воїнів та цивільних українців, які постраждали внаслідок війни. На базі одного з медзакладів у Львівській області створюють ультрасучасну спеціалізовану клініку Superhumans Center.Цього тижня разом з ініціатором проєкту Андрієм Ставніцером та CEO Superhumans Center Ольгою Руднєвою ознайомились з проміжними результатами реновації та ремонтних робіт у майбутній клініці.Superhumans Center дасть можливість людям, які постраждали внаслідок війни, отримувати усю необхідну медичну допомогу у своїй державі, поруч з рідними. Більше не потрібно буде їхати на лікування за кордон.
  • Сімом громадам Львівської області передали спеціалізовані шкільні автобуси. Отримали їх Рава-Руська, Бродівська, Заболотцівська, Поморянська, Новороздільська, Мостиська та Новояворівська громади. Вартість одного такого автобуса – 2,6 мільйонів гривень. Їх придбали коштом обласного бюджету та за співфінансування з місцевих бюджетів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності