У Дрогобичі вирішили цьогоріч не облаштовувати місць для Йорданських купань

У Дрогобичі вирішили цьогоріч не облаштовувати місць для Йорданських купань

Рятувальних постів на водоймах не розгортатимуть

Зважаючи на воєнний стан в країні, цьогоріч на території Дрогобицької громади організованих масових Йорданських купань не буде.

Про це пишуть на сторінці Дрогобицької міської ради, опираючись на повідомлення відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Рятувальних постів на водоймах не розгортатимуть.

«Йорданські купання — це свідомий вибір кожного. Тому медики наголошують, що пірнання без підготовки може зашкодити здоров’ю. Пам’ятайте, що перебування в крижаній воді незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. При його перших ознаках – ознобі, тремтінні, посинінні шкіри, болі у пальцях рук і ніг — людині негайно потрібно надати допомогу. При легкому ступені переохолодження достатньо тепло одягнутись, випити гарячого чаю та виконати низку інтенсивних фізичних вправ», — нагадують у повідомленні.

У разі середнього і важкого переохолодження потерпілого потрібно розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла. Потім тепло одягнути та укласти в ліжко. Зігрівання варто робити поступово, щоб не було різкого перепаду температур.

«У жодному разі не варто заходити у воду в нетверезому стані», — попереджають у Дрогобицькій міськраді.

А також просять не залишати дітей без нагляду поблизу річки чи ставка.

Нагадаємо, напередодні мерія Львова попередила містян про небезпеку купання у водоймах на Водохреща.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності