У платіжках за розподіл газу може змінитися сума: у «Львівгазі» пояснили причину

У платіжках за розподіл газу може змінитися сума: у «Львівгазі» пояснили причину

Споживачі, що отримують послугу з розподілу газу у січні отримають платіжки з новими сумами

Жителі Львівщини вже можуть ознайомитися із першими платіжками за доставку (розподіл) газу у 2023 році. Проте у порівнянні з минулим місяцем, сума у квитанції може змінитися в ту чи іншу сторону.

Про це повідомляє АТ «Львівгаз».

Зазначається, що це не пов’язано зі зміною тарифу на розподіл, адже він залишається незмінним. Натомість сума може змінитися через методику нарахування.

«З 1 січня 2023 року щомісячну плату за доставку газу розраховано, опираючись на дані споживання за попередній газовий рік, тобто період з 1 жовтня 2021 по 30 вересня 2022 року», - пояснює директор комерційний АТ «Львівгаз» Олег Вінцюк.

Для того, аби дізнатися суму щомісячного платежу за розподіл газу в цьому році, кількість спожитих кубів газу з 1 жовтня 2021 року до 30 вересня 2022 року потрібно помножити на тариф для розподілу газу АТ «Львівгаз» та розділити на кількість місяців у році.

Відтак ті споживачі, які за період з 1 жовтня 2021 року до 30 вересня 2022 року зменшили своє споживання газу у порівнянні з попереднім газовим роком, тепер платитимуть за розподіл менше. Хто ж навпаки спалив більше, побачить у платіжках і більші числа.

Нагадаємо, від 1 жовтня ТОВ «Львівгаз збут» припинив особисті прийоми побутових споживачів природного газу у своїх відділеннях.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності