Уряд погодив оголошення Моршина курортом державного значення

Уряд погодив оголошення Моршина курортом державного значення

Відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду у вівторок, 27 грудня

Кабінет Міністрів України розглянув і схвалив проєкт закону про оголошення природних територій Моршина на Львівщині курортом державного значення. Відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду у вівторок, 27 грудня.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

У проєкті закону ідеться і про оголошення курортом державного значення природних територій Моршинського родовища мінеральних лікувальних розсолів та природних територій Нинівського родовища мінеральних лікувальних розсолів Львівської області.

Також пропонується затвердити межі округу і зон гірничо-санітарної охорони курорту Моршин.

Тепер законопроєкт має розглянути Верховна Рада.

Додамо, що Львівська обласна державна адміністрація і Львівська обласна рада ще у 2018 році запропонували оголосити Моршин курортом державного значення. Тоді ж подали клопотання про це до Мінекономіки.

Зараз в Україні, згідно із законодавством, є 6 курортів державного значення: Куяльник (Одеська область), Миргород (Полтавська область), Скадовськ (Херсонська область), Хмільник (Вінницька область), Слов’янськ (Донецька область), Бердянськ (Запорізька область). Окрім того, постановою ВРУ від 2005 року курортом державного значення оголошено курорт Саки в АР Крим.

Нагадаємо, Трускавець став членом Європейської Асоціації історичних термальних курортів (European Historical Thermal Towns Association). Таким чином, він долучився до пів сотні інших європейських курортів, які є у європейському довіднику визнаних курортів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності