Трускавець став членом Європейської Асоціації історичних курортів

Трускавець став членом Європейської Асоціації історичних курортів

Трускавецький курорт є одним із найстаріших у Центральній Європі, адже веде свій початок з 1827 року

Трускавець став членом Європейської Асоціації історичних термальних курортів (European Historical Thermal Towns Association). Таким чином, він долучився до пів сотні інших європейських курортів, які є у європейському довіднику визнаних курортів.

Про це повідомили у Трускавецькій міській раді.

Цього тижня в іспанському курорті Оуренсе, що знаходиться у Галісії, проходить Туристичний Конгрес. Там і відбулась презентація одного з найпопулярніших курортів Львівщини.

“Пів сотні європейських курортів, серед яких Баден-Баден, Карлові Вари, Спа, Віші, Будапешт, Монтекатіні Терме та інші прийняли наш курорт у свою європейську сім’ю. Відтепер кожен санаторій, кожен готель міста матиме статус європейського. Ми автоматично попадаємо у європейські довідники визнаних курортів. Це новий статус, нове визнання і нова відповідальність. Трускавець і вся Україна рухається у Європейський Союз”, — розповів міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

Зазначається, що прийом Трускавця до Європейської Асоціації історичних термальних курортів є поверненням до справедливості. Все тому, що курорт є одним із найстаріших у Центральній Європі, адже веде свій початок з 1827 року і має майже двохсотлітню історію. В І половині ХХ століття курорт був удостоєний багатьох європейських нагород, у тому числі золотої гілки найкращого курорту Польщі, до складу якої тоді входила Галичина. В ІІ половині ХХ століття Трускавець мав статус всесоюзної оздоровниці (Україна тоді входила до складу СРСР).

Тепер же, з початку ХХІ століття, Трускавець активно повертається у коло європейських курортів, надаючи послуги європейського рівня та приймаючи гостей з багатьох країн світу, у тому числі з ЄС.

Нагадаємо, на Львівщині презентували традиційні для області страви, які можуть стати нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності