• Головна
  • Новини Львівщини
  • Автентика в сучасному трактуванні: на Львівщині встановили різдвяну шопку з фігурами Байдена та Бандери

Автентика в сучасному трактуванні: на Львівщині встановили різдвяну шопку з фігурами Байдена та Бандери

Автентика в сучасному трактуванні: на Львівщині встановили різдвяну шопку з фігурами  Байдена та Бандери

Автори цього проєкту зазначають, що унікальність українських шопок у тому, що кожна місцевість вносить у них національний, регіональний елемент, який власне їх і відрізняє

У Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі», що на Львівщині, біля літературного музею встановили різдвяну шопку. Там серед традиційних біблійних персонажів можна побачити фігури президента США Джо Байдена та Степана Бандери.

Про це йдеться на сторінці заповідника у Facebook.

«Серед традиційних біблійних персонажів в ній можна побачити і фігури трьох гуцулів, Президента США Джо Байдена та нашого національного героя Степана Бандеру, скульптуру якого подарував для заповідника молодий скульптор та випускник Львівської академії мистецтв Іван Мисакович — автор пам’ятника Петрові Франку, який знаходиться поряд з шопкою», йдеться у повідомленні.

Автори цього проєкту зазначають, що шопка це різдвяний вертеп, що зображає біблійну сцену народження Ісуса Христа. Натомість унікальність українських шопок у тому, що кожна місцевість вносить у них національний, регіональний елемент, який власне їх і відрізняє.

«Ми мусимо навчитись в сучасному трактуванні показати свою автентику, речам надавати оту нашу внутрішню силу, якою відзначалась Україна, незважаючи на війни, катаклізми, які ми неодноразово переживали і переживаємо зараз», кажуть працівники історико-культурного заповідника «Нагуєвичі».

Нагадаємо, президент США Джо Байден офіційно заявив, що Сполучені Штати надішлють Україні додатковий пакет допомоги на 1,8 мільярда доларів, який включатиме систему протиракетної оборони Patriot. Крім того, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні гуманітарну допомогу на суму понад 374 млн $.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності