У Стрию відкрили алею імені Героя України Тараса Бобанича (фото)

У Стрию відкрили алею імені Героя України Тараса Бобанича (фото)

Герой загинув 8 квітня 2022 року, прикриваючи побратимів під час бойового завдання на Ізюмському напрямку

У вівторок, 6 грудня, у Стрию відкрили алею імені Героя Тараса Бобанича «Хаммера». Символічно її відкрили в День Збройних Сил України, адже Тарас Бобанич був воїном та справжнім захисником України, який пішов на фронт ще у 2014 році.

Про це повідомили у Стрийській міській раді.

«Стриянин, Герой України, військовослужбовець, молодший лейтенант, командир 2-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Та, на жаль, загинув 8 квітня 2022 року, прикриваючи побратимів під час бойового завдання на Ізюмському напрямку. Указом Президента України «Хаммеру» присвоїли звання Героя України (посмертно)», — йдеться у повідомленні.

Алея імені Тараса Бобанича сполучає центральну вулицю міста та вокзал. Її освятили священнослужителі. На відкриття завітали батьки Героя, дружина Наталія та побратими.

До слова, нещодавно на фасаді ліцею (школа №9), де воїн навчався, відкрили пам’ятну дошку Тарасу Бобаничу. Також цьому навчальному закладу присвоїли його ім’я.

Нагадаємо, 1 листопада у Львові урочисто відкрили вулицю, названу на честь військовослужбовця Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» та Героя України Тараса Бобанича «Хаммера».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності