Вакцинація проти COVID-19: яка ситуація на Львівщині

Вакцинація проти COVID-19: яка ситуація на Львівщині

Не менше 70% жителів Львівщини мають бути вакциновані для створення достатнього захисту населення від COVID-19

За минулий тиждень, з 25 листопада до 1 грудня, на Львівщині провели 2 370 досліджень на COVID-19, з них позитивними виявилися 89. На стаціонарному лікуванні продовжують перебувати 156 осіб. Для того, щоб убезпечити себе від цієї хвороби, лікарі закликають вакцинуватись. В області наразі можна отримати щеплення вакцинами Pfizer, CoronaVac та Janssen.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА.

«На жаль, ковід нікуди не зник, він все ще поширюється, маскується та мутує. Ви можете обманути себе чи своїх близьких, хвороба ж не зважатиме на ваші принципи, тому вакцинація все ще залишається єдиним дієвим методом захисту від коронавірусної інфекції. Також варто пам'ятати про засоби особистої гігієни, вони перешкоджають поширенню хвороби. Зараз не час, аби нехтувати власним здоров’ям, захистіть себе та найближчих», — наголосив директор департаменту охорони здоров’я ЛОВА Орест Чемерис.

Зазначається, що зробити щеплення від коронавірусу на Львівщині можна у пунктах вакцинації, попередньо звернувшись до сімейного лікаря. Наразі в області працюють 170 пунктів вакцинації, щотижнево від 9 до 14 мобільних вакцинальних бригад та від 2 до 4 центрів вакцинації населення.

«На Львівщині з метою вакцинації проти COVID-19 введено понад 2,3 мільйонів доз вакцини. Однією дозою вакциновано 1,09 мільйона осіб, що становить 43,3% населення області. Дві дози, або повний курс вакцинації, отримали 1,03 мільйона осіб (40,9%). За минулий тиждень в області вакциновано 3 327 людей», — повідомив Олег Когут, координатор з питань вакцинації від COVID-19 у Львівській області.

Він додав, що станом на 5 грудня у закладах охорони здоров’я області є:

  • приблизно 30 тисяч доз вакцини Pfizer;
  • понад 50 тисяч вакцини CoronaVac;
  • 1 тисяча доз вакцини Janssen, якою повний курс щеплення можна отримати лише однією дозою.

Крім того, найближчим часом область очікує на поступлення вакцини Pfizer, якою медики рекомендують щепити від коронавірусу і дітей віком від 5 до 11 років.

Нагадаємо, Україна забезпечена вакцинами від грипу, який зараз трапляється чи не частіше за коронавірус. Водночас військовослужбовці та лікарі отримають їх безоплатно. Інші громадяни, яких не віднесли до груп ризику, можуть придбати їх самостійно в аптеках.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності