Коронавірус відступає, а грип набирає обертів: яка ситуація із захворюваністю на Львівщині

Коронавірус відступає, а грип набирає обертів: яка ситуація із захворюваністю на Львівщині
Фото: pexels

Від вересня статистика захворюваності на COVID-19 залишається стабільною, а подекуди — йде на спад

На Львівщині із симптомами грипу впродовж тижня ушпиталили 183 особи. Тести на коронавірус у цих пацієнтів виявились негативними, однак методом ПЛР медикам вдалось виявити 67 випадків зараження грипом.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації Орест Чемерис.

Водночас, за його словами, від вересня статистика захворюваності на COVID-19 залишається стабільною, а подекуди — йде на спад.

Ситуація з ковідом на Львівщині залишається стабільною. Станом на сьогодні 227 осіб перебувають на стаціонарному лікуванні. Проте протягом останнього тижня є тривожні тенденції: в період з 31.10 до 7.11 лише в обласну львівську лікарню госпіталізовано 183 особи з ознаками ГРВІ, із них 110 дорослих та 73 дітей

Орест Чемерис Орест Чемерис

За словами Ореста Чемериса, вакцин проти грипу, які можна придбати самостійно в аптеках, зараз достатньо.

Наразі в департаменті охорони здоров’я очікують на поставку безкоштовних доз для вразливих груп населення.

Нагадаємо, вакцина від грипу найбільш необхідна дітям до 5 років, вагітним жінкам, людям з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної системи, з цукровим діабетом, ожирінням та імунодефіцитними станами, людям, які контактують з великою кількістю людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності