Одразу кілька мешканців Львівщини стали жертвами шахраїв: деталі

Одразу кілька мешканців Львівщини стали жертвами шахраїв: деталі

За усіма фактами слідчі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження, досудові розслідування тривають

У четвер, 1 грудня, в 24-річної мешканки Стрийського району невідома особа, назвавшись співробітником банку, зняла з її картки усі кошти. Загалом шахраї вкрали у потерпілої 100 тисяч 800 гривень.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Зазначається, що особа, яка представилась працівником банку, заволоділа особистими даними 24-річної заявниці. Таким чином шахраї й отримали доступ до картки потерпілої.

Крім того, аналогічно від шахрайських дій потерпіли 69-річна львів’янка та 53-річний житель Червонограда. Їм зателефонували нібито співробітники банку та незаконно заволоділи коштами у сумі 50 тисяч гривень, що були на банківських рахунках кожного з потерпілих.

За усіма фактами слідчі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження, досудові розслідування тривають.

«Щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, не надавайте свої персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV2/CVC2 коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу інформацію невідомим особам, навіть якщо вони називаються співробітниками банку. Також не відповідайте на СМС-повідомлення, надіслані нібито від банку, в яких вас просять надати персональну інформацію, не переходьте на сумнівні посилання, надіслані в СМС чи месенджерах. Таким чином зловмисники отримують доступ до банківських рахунків, звідки знімають усі ваші  заощадження, перераховуючи їх на підконтрольні банківські рахунки», — застерігають поліцейські.

У разі отримання подібних дзвінків чи СМС-повідомлень правоохоронці радять зателефонувати до банківської установи, а якщо ви все-таки стали жертвою онлайн-шахрайства, негайно звертайтеся до поліції за номером 102.

Нагадаємо, двом студентам зі Львова повідомлено про підозру за підроблення документів та шахрайство, вчинене з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності