Опалювальний сезон на Львівщині: в яких містах батареї стали гарячими раніше, а де пасли задніх

Опалювальний сезон на Львівщині: в яких містах батареї стали гарячими раніше, а де пасли задніх

Першими тепло запустили у комунальні заклади на Яворівщині — ще 20 жовтня

Опалювальний сезон на Львівщині розпочався. У деяких громадах батареї стали теплими раніше, ніж в інших. Дехто очікував на тепло у помешканнях довше.

LVIV.MEDIA на основі повідомлень у відкритих офіційних джерелах інформації зібрало дані про підготовку та проходження початку опалювального сезону у Львівській області.

Червоноград

Червоноградська міська рада відзвітувала сьогодні, 15 листопада, про завершення запуску тепла у будинки містян.

З 306 будинків, які обслуговує КП «Червонограджитлокомунсервіс», теплоносій подав тепло у 304.

У двох будинках (вул. Стуса, 19 та Героїв Майдану, 5) зараз проводять комплекс відновлювальних заходів. Після усунення пошкоджень тепло надійде і в ці помешкання містян.

Як повідомив заступник директора КП «ЧТКЕ» Віктор Ролюк, всі 7 міських котелень працюють належним чином і забезпечують місто теплом.

Проблемним наразі є питання щодо теплопостачання гімназії №4, де проводиться заміна теплового вводу. Роботи запланували завершити до завтра, 16 листопада.

Дрогобич

У Дрогобичі 14 листопада також відзвітували про тепло у садках і школах.

Дрогобицька міська рада повідомляє, що всі навчальні заклади Дрогобича та Стебника отримують теплопостачання.

«Навчальні заклади Дрогобича ще з середини минулого тижня були з теплом. Аналогічна ситуація із садками. В освітні установи Стебника тепло було подано ближче до вихідних днів. Таким чином новий тиждень усі освітні заклади Дрогобича та Стебника розпочали у теплі», — наголосив керівник КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігор Хом’як.

Як зазначили у відділі освіти Дрогобича, у всіх навчальних установах міста дотримуються відповідного температурного режиму згідно із санепідемічними нормами.

Загалом опалювальний сезон у Дрогобичі розпочався  7 листопада. Відповідне розпорядження підписав міський голова Дрогобича.

З цього дня почали подавати тепло у бюджетні та комунальні установи й організації міста, а також населенню, яке користується послугами центрального опалення.

Перш за все, тепло мали отримати дитячі садочки, школи, лікарні та поліклініки міста й територіальної громади. Згодом, упродовж 4-5 днів, теплопостачанням планували дати у житлові квартали міста.

«Паралельно, теплову енергію буде подано і споживачам осучаснених котелень, які працюють на альтернативних видах палива — твердопаливних котлах на трісці. Мова іде про котельні на вулиці Б. Лепкого, Індустріальній та Шептицького», — розповідають у міськраді.

Там додали, що для бюджетних споживачів теплової енергії твердопаливних котелень вартість тепла на 10% буде нижчою, ніж для інших споживачів.

Яворів

Із 7 листопада стартував опалювальний сезон і в Яворівській громаді. Відповідне розпорядження підписав Яворівський міський голова Ігор Грабовський.

Водночас у дошкільних навчальних закладах та закладах охорони здоров’я Яворівської громади опалення ввімкнули ще 20 жовтня.

 «Зараз тепло отримають усі адміністративні споруди, заклади культури, комунальні підприємства та інші установи та організації на території громади», — додають у міськраді.

Самбір

Відповідно до розпорядження Самбірського міського голови Юрія Гамара, з 11 листопада розпочався опалювальний сезон для населення та інших споживачів Самбірської громади.

Хирів

У Хирівській громаді опалювальний сезон 2022/2023 розпочався 14 листопада.

Тепло отримали підприємства, установи та організації, що перебувають у комунальній власності Хирівської міської ради.

Керівникам відповідних закладів дали розпорядження вжити відповідних заходів щодо пуску об’єктів теплопостачання.

Миколаїв

У Миколаївській МТГ опалювальний сезон розпочався з 10 листопада.

За словами міського голови Андрія Щебеля, усі установи та підприємства громади були готові до початку опалювального сезону.

Борислав

Від 10 листопада і на території Бориславської територіальної громади розпочався опалювальний сезон.

Опалення подали для таких категорій споживачів:

  • населення;
  • закладів охорони здоров’я;
  • закладів культури та освіти;
  • інших споживачів.

Розпорядження щодо початку опалювального сезону було видане 7 листопада.

Кам’янка–Бузька

Від 8 листопада в Кам’янка-Бузькій громаді Львівської області розпочали опалювальний сезон. Таким було розпорядження міського голови.

Тепло запустили у:

  • закладах дошкільної та загальної середньої освіти;
  • закладах культури;
  • житловому фонді;
  • закладах соціально-культурної сфери та адміністративних будівлях;
  • установах та організаціях на території Кам’янка-Бузької територіальної громади.

Мостиська

У Мостиській громаді опалювальний сезон розпочався 7 листопада.

Відповідне розпорядження підписала очільниця громади Мирослава Пельц.

Жовква

У Жовкві опалювальний сезон розпочався 3 листопада.

Таке рішення, за словами міського голови Олега Вольського, прийняли з огляду на погодні умови та необхідність забезпечити відповідний температурний режим у лікарні, школах, дитсадках та помешканнях.

Пустомити

З 1 листопада у Пустомитівській громаді розпочався опалювальний сезон. Таке рішення ухвалили, зважаючи на велику кількість обговорень, звернень та прохань від мешканців.

Жидачів

На території Жидачівської міської територіальної громади для всіх категорій споживачів опалювальний сезон розпочався також 1 листопада. Відповідне розпорядження підписав міський голова Жидачева Володимир Левко.

Городок

І в Городку 1 листопада в центральній лікарні увімкнули опалення газом. Тоді ж завезли палети та дрова і почали підготовку до запуску роботи котельні.

Про енергозбереження, а також про те, що допоможе не мерзнути, але й дозволить не віддавати всю зарплату за тепло, читайте у матеріалі LVIV.MEDIA тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності