На Львівщині судитимуть киянина, який намагався «відкосити» від мобілізації

Фото: Pexels
Фото: pexels

Порушнику повідомили про підозру

Дізнавачі львівської поліції встановили, що 25-річний киянин, щоб «відкосити» від мобілізації, намагався перетнути держкордон України із підробленими документами.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Чоловік надав інформацію про себе та фото невстановленій особі, щоб виготовити документи щодо непридатності до військової служби, що надають право у період дії воєнного стану на виїзд за межі України.

Потім у пункті пропуску «Рава-Руська — Гребенне» зловмисник пред’явив підроблені посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби для безперешкодного перетину кордону.

Порушнику повідомили про підозру.

Киянину загрожує максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 у країні введено воєнний стан та розпочато мобілізацію до Збройних Сил України зі встановленням обмежень щодо виїзду за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Нагадаємо, 53-річний львів’янин за 10 тисяч тисяч доларів США організовував військовозобов’язаному громадянину України перетин державного кордону поза межами пунктів пропуску. Його викрили правоохоронці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності