Обласний перинатальний центр отримав «швидку» для передчасно народжених дітей

Обласний перинатальний центр отримав «швидку» для передчасно народжених дітей

Раніше центр мав лише один такий автомобіль

Львівський обласний клінічний перинатальний центр отримав нову машину швидкої допомоги із сучасним медичним обладнанням для транспортування передчасно народжених дітей. 

Про це пишуть на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

Як повідомляють у центрі, авто оснащене необхідним обладнанням для тривалого транспортування дитини.

Зокрема, в автомобілі є кувез — спеціальний інкубатор, в якому перебуває дитина під час транспортування і в якому створені умови, максимально наближені до умов перебування дитини в утробі матері (температура, рівень вологості тощо).

Крім того, в автомобілі є дихальний апарат, інфузійний насос, а також апаратура, яка дозволяє оперативно визначити насиченість крові дитини киснем чи виміряти артеріальний тиск.

Використовуватимуть автомобіль для виїзду на виклики швидкої допомоги до дітей, а також для транспортування їх до обласного перинатального центру з інших медзакладів області.

 «Сьогодні наш перинатальний світ став ще мобільнішим. Цей автомобіль значно покращить рівень неонатологічної допомоги у Львівській області, забезпечить комплексність підходу та стане надійною опорою для поспішайок нашого регіону. Враховуючи високу кваліфікацію наших спеціалістів, сформувати професійну неонатологічну виїздну бригаду Центру не буде проблемою», розповіла директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська.

«Нове обладнання та сучасний автомобіль пришвидшить порятунок тих, хто поспішає народитись, тих, хто маючи малу масу тіла, проте важить більше будь-чого, тих, хто своєю появою навчатиме нас долати труднощі. Дякуємо нашим колегам за таку співпрацю і активну ініціативу. Відкритість, згуртованість та наполегливість творять великі справи», зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

Нагадаємо, у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі виходили хлопчика вагою 750 грамів.

 А також на базі Львівського обласного клінічного перинатального центру функціонуватиме Регіональний центр неонатального скринінгу для новонароджених із 7 областей України. Там планують щомісяця обстежувати 6 тисяч немовлят.

Використовуючи сучасне обладнання, тут здійснюватимуть скринінг 21 рідкісного захворювання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності