• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині цьогоріч зафіксували 13 тисяч випадків домашнього насильства: скільки кривдників поставили на облік

На Львівщині цьогоріч зафіксували 13 тисяч випадків домашнього насильства: скільки кривдників поставили на облік

На Львівщині цьогоріч зафіксували 13 тисяч випадків домашнього насильства: скільки кривдників поставили на облік

Домашнє насильство — це злочин, за який передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність

Від початку року поліцейські Львівщини відреагували на понад 13 тисяч звернень щодо вчинення домашнього насильства. Правоохоронці відкрили майже 150 кримінальних проваджень та склали майже 5 тисяч адмінпротоколів.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Загалом протягом 2022 року правоохоронці області отримали 13 170 звернень від громадян за фактами вчинення домашнього насильства. За кожним з них провели ретельну перевірку.

В підсумку поліцейські відкрили 133 кримінальні провадження за ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України та ще 14 — за ст. 390-1 (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України. Крім того, поліцейські склали  4919 адмінпротоколів за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також винесено 2176  термінових заборонних приписів  стосовно кривдників. Загалом цьогоріч на профілактичний облік поставили 3700 таких осіб.

Правоохоронці наголошують, що домашнє насильство — це злочин, за який передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність.

«Якщо ви є жертвою домашнього насильства — не мовчіть і не терпіть, звертайтеся до поліції на оперативну лінію 102. Також можна звернутися на урядову гарячу лінію із протидії домашньому насильству за номером  15–47 та безкоштовну Національну «гарячу лінію» протидії домашньому насильству 0800 500 33 53 (зі стаціонарних), 116 – 123 (з мобільних)», розповіли у поліції.

Про факти вчинення домашнього насильства також можна повідомляти у чат-ботах у Telegram:

  • @police_helpbot;
  • @UDPLNPBOT;
  • @Non_Violence_Bot.

Нагадаємо, Жовківський районний суд Львівської області звільнив від адміністративної відповідальності чоловіка, який вчиняв домашнє насильство. Він обмежився усним зауваженням.

Додамо, у Львові суд покарав чоловіка штрафом у розмірі 340 грн за фізичне насильство над матір'ю та спробу викинути її через балкон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності