Отримали тимчасове житло: на Яворівщині оселяться 80 людей, які через війну втратили домівки

Отримали тимчасове житло: на Яворівщині оселяться 80 людей, які через війну втратили домівки

Для того, щоб завершити ремонт у кімнатах гуртожитку цьогоріч, заклад включили в Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів Львівщини

У Новояворівській громаді відремонтували 32 житлові кімнати гуртожитку вищого професійного училища. Там зможуть тимчасово поселитися 80 людей.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Ремонт у гуртожитку розпочали ще у 2020 році коштами спецфонду училища. Тоді замінили віконні та дверні блоки, залили бетонні стяжки, провели чорнове шпаклювання. Але для того, щоб завершити ремонт цьогоріч, заклад включили в Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів Львівщини.

Загалом з обласного бюджету на цей проєкт скерували 3,3 млн грн. За ці кошти завершили внутрішні оздоблювальні роботи житлових кімнат 5-го поверху, коридорів та балконів, влаштували кухні, санвузли та душові.

Також до закупівлі техніки та умеблювання для кімнат долучились благодійники. Зокрема, IT компанія EPAM Ukraine, CORE RESPONSE, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, ГО Допоможемо разом. З їхньою допомогою на Львівщині подбають про співгромадян, які залишились без дому або є працівниками підприємств, які переїхали в область.

Нагадаємо, у Золочівському районі на Львівщині відремонтували гуртожиток, де тимчасово зможуть жити 100 вимушених переселенців.

Додамо, у Червоноградському районі завершують роботи у гуртожитках. Планується забезпечити майже 400 місць для проживання внутрішньо переміщених осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності