• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові облаштують інклюзивне житло для переселенців, які потребують особливих умов проживання

У Львові облаштують інклюзивне житло для переселенців, які потребують особливих умов проживання

У Львові облаштують інклюзивне житло для переселенців, які потребують особливих умов проживання

У ньому зможуть проживати 80 осіб

Тимчасове житло для переселенців планують обладнати в одному з колишніх оздоровчо-лікувальних закладів на вулиці Замарстинівській.

Про це пишуть на сайті Львівської міської ради.

Житло та благоустрій планують відремонтувати та зробити інклюзивним, а українцям, які тут проживатимуть, надаватимуть медичну допомогу.

На території колишнього диспансера є кілька приміщень, але для проживання внутрішньо переміщених осіб наразі розглядають найбільшу будівлю — чотириповерховий будинок, у якому зможуть комфортно проживати приблизно 80 осіб. Селитимуть сюди сім'ї, які потребують особливих умов проживання.

“Ми приїхали до Львова у липні. Мої два сини — на інвалідних візках, діагноз — СМА (спінально м'язова атрофія). Зараз ми проживаємо у модульному містечку, що на Сихові. В одній кімнаті я, діти та моя матір. Синам необхідно виконувати вправи для тіла, але ми фізично не маємо де їх робити, адже кімната дуже маленька. Тому б з радістю сюди переїхали”, — говорить Катерина  Ісіченко з Балаклії.

Люди, які тут проживатимуть, матимуть медичний супровід і догляд.

"Ми допомагатимемо із сімейними лікарями, реабілітацією, маємо мобільні бригади. Плануємо встановити тут ліфт. А ще — переробити благоустрій і зробити його більш інклюзивним,” — пояснює в.о. гендиректора Другого територіального медичного об'єднання Андрій Миськів.

Приміщення на вул. Замарстинівській звільнили у 2019 році. Після цього територію обстежили. Вода, газ, світло — усі мережі проведені, їх залишилось лише підключити. Станом на зараз силами міста звідси повивозили сміття, почистили територію від чагарників та обстежили приміщення. Натомість кілька міжнародних донорів готові допомогти провести ремонтні роботи та надати меблі, аби цей проєкт зажив.

“Станом на сьогодні в існуючих модульних містечках у Львові проживає понад тридцять сімей, які потребують особливих умов проживання. Є й інші родини, які знімають квартири, але ми про них знаємо, тому шукаємо можливості, як допомогти українцям, що через напад росії опинилися у поганих умовах,” — говорить начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

Нагадаємо, на Львівщині вже перерахували 101 млн гривень на інфраструктуру для переселенців. На Яворівщині почали ремонт житла для внутрішньо переміщених осіб. З‘явиться воно на державному підприємстві “Санаторно-курортний лікувальний центр “Шкло”. Тут зможуть проживати 600 переселенців. У Стебнику завершили капітальну реконструкцію будівлі гуртожитку. Споруда простоювала кілька десятків років, а тепер стане житлом для переселенців. А також фахівці Львівської ОВА продовжують оглядати гуртожитки, приміщення амбулаторій та клубів, які не використовують і в яких потенційно можна облаштувати житло для ВПО.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності