Екскерівниці Львівської обласної організації "ОПЗЖ" оголосили підозру у держзраді

Екскерівниці Львівської обласної організації "ОПЗЖ" оголосили підозру у держзраді

Колишню очільницю Львівської обласної організації “Опозиційна платформа — За життя” та громадської організації "Український вибір — право народу" викрили у державній зраді.

Про це повідомляють в Офісі Генпрокурора.

Зазначається, що жінка керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій та діяла за вказівками російських спецслужб.

"Діючи за вказівками спецслужб країни агресора, вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни діючої влади в країні", — розповідають в Офісі Генпрокурора.

Вона з 2015 року до серпня 2022 року здійснювала підривну діяльність проти України. Для цього використовувала можливості громадських організацій та особисті контакти у ветеранських організаціях.

Так, зрадниця організовувала конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію.

Для прикриття вона використовувала журналістське посвідчення. Звіти про проведення підривної діяльності надсилала російським кураторам через соцмережі та електронну пошту.

"Під час обшуків у неї виявили та вилучили матеріали, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення", — зазначили в Офісі Генпрокурора.

Ексочільниці організації повідомили про підозру у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 ККУ) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Додамо, ймовірно, йдеться про колишню керівницю Львівської обласної організації "ОПЗЖ" та громадської організації "Український вибір — право народу" Інну Іваночко. Вона відома своєю підтримкою "антимайдану" у 2014 році під час Революції Гідності та проросійською позицією.

Можливо, пропустили: 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності